CIKOTIĆ U POSJETI SIPA-i: Evo o čemu je razgovarao s direktorom Ćulumom...

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum danas je sa saradnicima primio u posjetu delegaciju Ministarstva sigurnosti BiH, na čelu sa ministrom Selmom Cikotićem.

  • Vijesti

  • 30. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 0

Sastanku su prisustvovali i zamjenik ministra Nedeljko Jović, pomoćnik ministra Mate Miletić, kao i šefovi kabineta Senahid Godinjak i Boris Ivanović, prenose Vijesti.ba.

Budući da se radi o prvoj zvaničnoj posjeti delegacije Ministarstva sigurnosti BiH, direktor Ćulum prezentirao je nadležnosti i organizacionu strukturu SIPA-e i njenu ulogu u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj migrantskoj krizi u BiH i svim aspektima i prioritetima rada SIPA-e, sa posebnim akcentom na borbu protiv terorizma kao najvećeg sigurnosnog izazova današnjice, te svih vidova organiziranog kriminala i korupcije.

Direktor Ćulum informirao je delegaciju Ministarstva sigurnosti BiH da SIPA, u okviru svojih ljudskih resursa i materijalno-tehničkih mogućnosti, pruža pomoć Graničnoj policiji BiH u zaštiti državne granice kako bi se efikasnije izborili sa migrantskom krizom.

Ministar Cikotić pozdravio je prisutne, čestitao direktoru SIPA-e na imenovanju i poželio mu mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Istaknuo je da Ministarstvo sigurnosti BiH stoji na raspolaganju SIPA-i za svaki vid podrške kako bi SIPA odgovorila na najsloženije sigurnosne izazove današnjice.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...