"SB" NA KONFERENCIJI: "Izađimo u susret turizmu" u Sarajevu (FOTO)

Predstavljeni su i projekti "Sarajevo Outdoor City" i "Magična penjališta BiH".

  • Ekonomija

  • 30. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 0

"Izađimo u susret turizmu" naziv je konferencije koju je Turistička zajednica Kantona Sarajevo organizirala danas u Sarajevu, a koja je za cilj imala okupljanje turističkih radnika, predstavnika vlasti i struke, koji će zajedničkim idejama i dobrim primjerima iz prakse pokušati unaprijediti trenutno stanje outdoor turizma u KS.

Panelisti konferencije bili su predstavnici Planinarskog saveza KS, Udruženja brdskih biciklista, Gorske službe spašavanja, EU projekata čija je realizacija u toku, privatnog sektora te profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta i  Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu.

Teme o kojima su panelisti govoriti su: "Sarajevo – grad među planinama", "Outdoor turizam kao šansa za razvoj obogaćenog turističkog proizvoda u Kantonu Sarajevo"; "Zaštita prirodnog okoliša i podrška organa vlasti planinarskoj organizaciji kao preduslov za uspješan razvoj outdoor turizma"; "Outdoor turizam u ponudi turističkih agencija kroz pozitivna iskustva i potencijale, te "Bezbjedonosni aspekt outdoor turizma".

Predstavljeni su i projekti "Sarajevo Outdoor City" i "Magična penjališta BiH".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...