PROTOKOL SE MORA POŠTOVATI: Demantirana vijest o "varnicama" između članova Predsjedništva BiH u Bruxellesu (VIDEO)

Pokušaji da se iskonstruišu skandal i "varnice" među članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine tokom posjete institucijama Evropske unije u Bruxellesu, naprosto su samo to - pokušaj. Među članovima Predsjedništva nema nikakvih varnica i sastanci u Bruxellesu se odvijaju kako je i predviđeno, bez ikakvih tenzija, piše portal Faktor.ba.

  • Mini market

  • 30. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 0

Potvrđeno je to za Faktor.ba iz bh. delegacije koja je otputovala u Bruxelles.

Protokol nalaže da predsjedavajući Predsjedništva BiH, u ovom slučaju Šefik Džaferović, stoji u sredini, a pored njega domaćin, u ovom slučaju Sassoli. Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Milorad Dodik treba da stoje s njihove desne i lijeve strane. To je protokol - praksa koja se, inače, primjenjuje kod fotografisanja članova Predsjedništva sa stranim zvaničnicima.

U jednom momentu Sassoli je pokazao Dodiku da stane pored Džaferovića prilikom fotografisanja pa ga je Dodik diskretno "upozorio", odnosno pokazao rukom domaćinu da je tu, ipak, njegovo mjesto. Sve je trajalo nekoliko sekundi, kako se vidi na snimcima iz Bruxellesa, ali dovoljno da se iskonstruiše priča o navodnim "varnicama, tenzijama i skandalu" u režiji članova Predsjedništva BiH u Bruxellesu te o tome kako je "Dodik odbijao da stane pored Džaferovića".

- Član Predsjedništva BiH Dodik je postupio prema protokolu i sugerirao Sassoliju da stane na mjesto koje je za njega i predviđeno. Odbacujemo navode o bilo kakvim "varnicama" među članovima Predsjedništva tokom posjete Bruxellesu. Naprotiv, sve je u najboljem redu - rečeno je za Faktor.ba iz bh. delegacije.

Snimak na kojem, zapravo, nema ničega spornog, možete vidjeti ovdje.

Na snimku tokom fotografisanja s Oliverom Varhelyijem, komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju, jasno se vidi kako službenik iz protokola sugerira gdje ko treba stajati, upravo onako kako je Dodik sugerirao Sassoliju.

(Faktor.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...