POTVRĐENO IZ MUP-a KS: Sebija Izetbegović PRIHVATILA ODGOVORNOST i kažnjena "u skladu sa zakonom"

Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), kažnjena je sa 40 maraka nakon što je Mercedes nepropisno parkirala na trotoaru u Titovoj ulici u centru Sarajeva, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

  • Mini market

  • 30. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 6

Iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a KS potvrdili su da je Izetbegović kažnjena "u skladu sa zakonom".

"Osobi inicijala S. I. policijski službenik je izdao prekršajni nalog zbog prekršaja nepropisnog parkiranja za koji je ona prihvatila odgovornost. Izrečena je novčana kazna u iznosu od 40 maraka u skladu sa zakonom", odgovorili su iz MUP-a KS na upit portala.

Podsjetimo, generalna direktorica KCUS-a je početkom sedmice parkirala Mercedes na trotoar u jednoj od najprometnijih ulica u gradu pa joj je pripadnik MUP-a KS ispisao prekršajni nalog od 40 KM.

Sebija Izetbegović može platiti kaznu za ovaj prekršaj od 20 KM ako u roku od osam dana izvrši uplatu s obzirom na to da je u BiH i dalje na snazi oprost od 50 posto kazne za sve građane naše države.

Nezvanično smo saznali da je prof. dr. Sebija Izetbegović imala dozvolu od drugog pripadnika MUP-a KS da parkira tu automobil na "dvije minute" s obzirom na to da je trebala preuzeti određene predmete iz objekta u blizini gdje je parkirala vozilo, a u svim obližnjim parkinzima nije bilo mjesta za parking.

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...