OBRAČUN U RS-u PRELAZI GRANICE DOBROG UKUSA: "Ivanić je SLAGAO mitropolita Amfilohija"

Mladen Ivanić je na nekoliko nivoa obmanuo i slagao mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, rekao je danas portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

  • Politika

  • 30. Sep. 2020  01. Okt. 2020

  • 1

- Prva stvar, onog trenutka kada je potpisan ugovor između Srpske pravoslavne crkve i BiH, jeste da je Ivanić bio jedan od pet delegata iz Republike Srpske. On je kao i svih ostalih pet delegata glasao za ratifikaciju sporazuma, i to je sva njegova uloga - pojasnio je Kovačević.

Onaj koji je pregovarao kompletan sporazum bio je tadašnji član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, koji je dva puta u Predsjedništvu glasao za sporazum, istakao je Kovačević.

- Na kraju smo imali čak i veto člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, ali ga nisu podržale druge bošnjačke stranke i na kraju je taj sporazum prošao. Uloga Mladena Ivanića nećemo reći da je bila minorna, ali u najmanju ruku nebitna - kaže Kovačević za RTRS.

Kovačević naglašava da je obmana i to da Ivanić nije upoznao mitropolita Amfilohija o tome da on dolazi iz stranke koja je nedavno u Narodnoj skupštini Republike Srpske glasala da Mile Đukanović u jeku najveće krize sa Zakonom o vjeroispovijesti dođe u BiH i propagira svoje stavove protiv SPC i srpskog naroda.

- Da je to mitropolit Amfilohije znao, siguran sam da do tog susreta nikada ne bi ni došlo - zaključio je Kovačević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...