TOMISLAV KOVAČ ODGOVORIO MOMI MANDIĆU: "Ponovo ste stvorili klimu dobrih i loših Srba, a mene optužuješ da zavađam narod i to zato..."

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

  • Mini market

  • 01. Okt. 2020  01. Okt. 2020

  • 0

Nakon otvorenog pisma bivšeg ministra pravde Republike Srpske Momčila Mome Mandića upućenog ministru policije Tomi Kovaču, oglasio se i Kovač. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

- Odgovor Momi Mandiću

Nisam namjeravao da ti odgovorim ,dok je tvoje pismo jedino bilo objavljeno na blogu Radovanović Borislava, neuračunljivog bivšeg policajca, koji šizofreno napada MUP RS i njegovog ministra Lukača ali poslije prenošenja "Kurira" i "Slobodne Bosne", moram pojasnit tvoj istup prema meni, odnosno asocijacije "Stvaraoci RS ", koju pretenduješ da preuzmeš i to ,dok Momi Krajišniku ,ni četrdeset dana nije prošlo, oprosti mi Bože.

Ja i ti se poznajemo 30 godina ali očito da smo daleki u poimanju procesa,koji su se dešavali i koji se dešavaju u Republici Srpskoj.

Krenućemo redom:

Kažeš tukao sam Srbe u Foči;

Već davne 1999.godine, rasporediše me za komandata policijskih snaga BiH na Kosovu, zamisli, tada sam imao trideset godina. Tukao sam se sto dana sa albanskim demonstrantima ,zaveo red u Prištini ,Podujevu. Bili su to  strašni obračuni i tada sam jedini vratio svoju jedinicu u BiH,bez povrijedjenih policajaca.

Odmah po povratku ,dobio sam naređenje da idem u Foču, gdje se raspao MUP i sukobio se narod na nacionalnoj osnovi.

Moja profesija i ubjeđenje bilo je jasno, a to je, da se mora sačuvati država kako, na Kosovu tako i u BiH.

Moj tadašnji ministar Muhamed Bešić, bio je krajišnik iz partizanske poridice opređeljen za Jugoslaviju a tvoj poslije Alija Delimustafić, kriminalac ,kadar Alije Izetbegovića i SDA , sada leži u zatvoru zbog pljačke imovine ubijenih Srba u Sarajevu.

Nisam tada poslat da tučem Srbe, vec su Srbi napali policiju ,nisu razumijeli procese, odnosno, koliko je bilo bitno sačuvati mir u Bosni jer je Hrvatska ulazila u rat.Tadašnje rukovodstvo Bosne bilo je opredjeljeno za Jugoslaviju i najveci interes Srpskog naroda bio je mir u Bosni..

Poslije dođoste na vlast u MUP -u ,ti i Alija Delamustafića ja postadoh komandirčić, promašen u vremenu i prostoru ,papak koji se nije znao na vrijeme uvući u naconalne stranke. Tada vi postajete velicine. Dozvolili ste vi ,Srpski kadrovi, da Alija ubaci u MUP zenge, kriminalce, ustaše.

Hvala vam na tome, jer pomogli ste Mići Stanišiću i Radovanu Karadziću, da se srpski policajci odreknu takvog kriminalnog i islamizovanog MUP-a .

Momo, rat je čudo, nema improvizacije i kad vam pobjegoše kadrovi SDS-a i krenu stradanje Srpskog naroda ,ja se jedini u Sarajevu nisam dao, šta ćeš ludi Fočak. Tad sam ti bio junak, jedini te podržah ,čak si učestvovao i kao obični borac na Dobrinji u akciji koju sam vodio, imao si petlju to sam cijenio..

Šta je dalje bilo? Zašto mi dadoše čin generala policije u ratu sa 33god?

Valjda znas da generali komanduju.Što me smjeniše mjesec dana poslije Dejtona, sjećas li se ,ti si putovao sa mnom, kada je Slavko Roguljić u Zvorniku sa rukovodstvom MUP-a, slavio moju smjenu, dok je 50 cisterni  prelazilo bez carinjenja...

Kad pokušvaš da omalovažiš moje obrazovanje , u svojoj laži si predvidio da 1984. godine, kada sam ja završio fakultet Bezbjednosti ,nije bilo privatnih fakulteta.

Ponovo ste Momo, stvorili klimu dobrih i loših Srba a mene optuzuješ da zavađam narod i to zato, što sam digao glas i poručio borcima, da se sjete da su oni upravo ti koji su ugradili svoje zivote u RS, imovinu, status domacina, radnika inžinjera i da nema niko pravo da ih vredonosno gura u nižu klasu ,kastu ,pa makar to bili "Stvaraoci RS" ,Dodik i svi drugi predsjednici političkih partija ,koji su bili krenuli u tom pravcu.

Zasto danas reagujem i "popujem "Dodiku.

Sve je i danas, isto u Sarajevu, Osmica umjesto Alije , Bakir umjesto Babe ,

Dodik umjesto Mome Krajišnika.

Predlaže Dodik Osmicu na čelo Obavjestajne Službe, bez škole, nepismenog, lažova i kriminalca a istovremeno ga napada, bacajući Srbima prasinu u oci.. Ko ga na to prisiljava?

Niko, stranački dogovor!

Ali ste vi Srbi sa ratnim pedigreom,odjednom svi uz njega dajući mu vjetar u ledja i to sve, za šaku dolara. To što on nudi "Stvaraocima "to je država morala dati davno ali svima, borcima, žrtvama rata.To je moj stav, imam pravo na to kao general, valjda mi to ne možeš osporiti, kao Srbinu iz ratnog Zapadnog Sarajeva , kao građaninu predratnog Sarajeva, koji je dao naviše žrtava u ratu.

Sve smo izgubili ,mjesto rođenja ,braću, kumove, živote ugradili u RS, da bi danas bili građani drugog reda., da bi nam ti i Dodik, koji ste,najveći dio rata proveli na Dedinju, danas spocitavali da smo dezerteri?!

Od 1995. godine, kad tek počinje rat za Republiku Srpsku, bio je rat ali izmedju tvoje "citaj Stvaraoci" i Dodikove nomenklature i gdje smo stigli ?.

Kako izgleda RS danas a kako neposredno poslije Dejtona,tad je bila država a danas je partiokratska država Monarha, kojem su bili potrebni"Stvaraoci" da ga ustoliče kao što je i Milu Djukanoviću bila potrebna crkva, da zamijeni Petroviće.

Šta se to Momo desilo, pa likuješ nad mojim optužnicama?

Vidim da si dobro upućen, ja nisam ni znao da mi je podignuta i potvrđena optužnica za Ilidzu a pri tom me još upozoravaš, da ne napadam tužioca u tom predmetu,Vladu Simovića,čiji je otac Miodrag bio podpredsjednik Alijine Vlade ,u periodu kada smo ja i ti zajedno ratovali za RS.

Izvinjavam se časnim srpskim poslanicima i ministrima Voji M, Aleksi B,

Vještici M, Mići Stanišiću i drugima. Nikad nisam pomislio na vaše veličine kada sam kritikovao asocijaciju "Stvaraoca".Prema vama su i država i političari grešni ,sram ih bilo..

General policije

Tomislav Kovač

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...