I NE IGRAJTE SE: Saopćenje Ambasade SAD-a u BiH o regularnosti izbornog procesa

"Podržavamo napore CIK-a."

  • Vijesti

  • 01. Okt. 2020  01. Okt. 2020

  • 0

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini pružila je podršku naporima Centralne izborne komisije BiH u provođenju fer-izbora te je pozvala da spriječi bilo kakve nepravilnosti.

"Podržavamo napore CIK-a da poboljša transparentnost i integritet ovogodišnjih izbora i pozivamo ih da odlučno djeluju u zaštiti izbornog postupka od bilo kakvih nepravilnosti, uključujući one pronađene u inostranim prijavama za glasanje", naveli su iz Ambasade na svom Twitter nalogu.

Također navode, prenosi "Dnevni avaz", da su snažne mjere za uklanjanje prevara i provjeru sumnjivih slučajeva putem inicijative CIK-a, koja je jučer odobrena u VSTV-u, neophodne za odbranu demokratskih prava građana BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...