NOVI IZAZOV ZA ŠVEDSKI ODGOVOR NA PANDEMIJU: Danas registrovan najveći dnevni porast broja zaraženih od juna

Švedska je u četvrtak registrovala 752 nova slučaja Covida-19, što je najveći dnevni porast od juna, pokazali su statistički podaci Agencije za zdravstvo, iako nema zabilježenih novih smrtnih slučajeva među oboljelima.

  • Svijet

  • 01. Okt. 2020  01. Okt. 2020

  • 0

Švedska nije uvela zatvaranja, ostavivši većinu škola, restorana i preduzeća otvorenim tokom pandemije. Porast u četvrtak bio je najveći od 30. juna, kada je Švedska imala nešto više od 800 novih slučajeva zaraze, prenio je Reuters.

Švedska bilježi 5.893 smrtna slučaja među pacijentima zaraženim Covidom-19.

Stopa smrtnosti po glavi stanovnika nekoliko je puta veća od nordijskih susjeda, ali niža od zemalja poput Španije, Italije i Velike Britanije, koje su se odlučile za mjere zatvaranja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...