OŠTRA PORUKA AMERIČKE AMBASADE I DELEGACIJE EU BH. VLASTIMA: "Mi i naši partneri iz međunarodne zajednice smo..."

Na Twitter nalozima Ambasade SAD-a u Sarajevu i Delegacije EU u BiH istaknuta je osuda preseljenja migranata iz kampa Bira u kamp Lipa.

  • Politika

  • 02. Okt. 2020  04. Okt. 2020

  • 2

Sjedinjene Države osuđuju preseljenje migranata iz kampa Bira u kamp Lipa. Mi i naši partneri iz međunarodne zajednice podržali smo ovaj kamp kao privremeni prihvatni centar, da bi se spriječila humanitarna kriza, širenje koronavirusa i da bi ljudi iz Bihaća bili sigurni – objavila je Ambasada SAD u BiH.

Također, apelovali su na državni nivo da preuzmu vodeću ulogu u koordinaciji sa svim nivoima vlasti u BiH kako bi se osiguralo da migranti i azilanti imaju humanitarni i siguran smještaj i da se zaštite njihova ljudska prava.

Jučer su takođe iz Delegacije EU u Sarajevu osudili premještanje migranata iz Bire u Lipu. 

"EU najoštrije osuđuje prisilno premještanje izvjeglica i migranata iz prihvatnog centra Bira u Bihaću, ostavljajući stotine osoba u teškim vremenskim uvjetima bez skloništa i pristupa osnovnoj pomoći", stoji na twitter nalogu Delegacije EU u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...