APOKALIPTIČNI PRIZORI IZ HRVATSKE: Olujni vjetar prevrtao avione, pogledajte kakvu je pustoš iza sebe ostavila pijavica… (FOTO)

Olujno nevrijeme pogodilo je sinoć Zagreb i širu okolicu.

  • Hronika

  • 04. Okt. 2020  

  • 0

Pala je veća količina kiše, vjetar je rušio stabla i nosio krovove, grmjelo je.

Nevrijeme praćeno pijavicom oštetilo je i Aerodrom Lučko.

Kako doznaje portal AvioRadar, oštećena su tri aviona, od kojih je dvije "Cessne" olujni vjetar okrenuo naopako (Cessna 150 9A-DEY i Cessna 172 9A-DMJ), dok je još jedan avion (Piper PA-18 Super Cub; 9A-DBS) stradao prilikom djelomičnog urušavanja krova i vrata hangara Aerokluba Zagreb.

alt

alt

 

alt

U istom hangaru je zbog rušenja krovnih ploča stradala i motorna jedrilica Scheibe SF.25B Falke. Također, dva vojna helikoptera Mi-171 trenutno su neoperativni zbog oštećenja rotora, javlja portal Index.hr.

Uz sve navedeno, nevrijeme je oštetilo i benzinsku pumpu, dok je na hangaru Delta Aira vjetar otkinuo platno i djelomično urušio nosivu konstrukciju. Također, na hangaru MUP-a vjetar je dignuo krov.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...