BIVŠI MUFTIJA OČEKUJE DA BUDE DIO VLASTI U SRBIJI: Ukoliko ne dobije fotelju od Vučića, Zukorlić je spreman da…

Predsjednik SPP-a je kazao da ipak očekuje da će ta stranka biti dio vlasti.

  • Regija

  • 05. Okt. 2020  05. Okt. 2020

  • 0

Predsjednik Stranke pravde i pomirenje (SPP) Muamer Zukorlić rekao je danas za Betu da još nije došlo do dogovora o učešću te stranke u novoj vladi Srbije.

„Najavljen je drugi deo razgovora o formiranju vlade i mi očekujemo poziv. U ovom trenutku nema dogovora o učešću SPP-a u Vladi Srbije“, rekao je Zukorlić.

Predsjednik SPP-a kazao je da ipak očekuje da će ta stranka biti dio vlasti.

„Za predstavnike manjinskih stranaka poželjno je da budu deo vlasti, jer je to najbolji način da se rešavaju nagomilani problemi manjinskih zajednica, ali pod uslovom da naše učešće u vlasti bude stvarno i respektabilno. Ukoliko ne dođe do takvog dogovora, mi smo spremni da budemo opozicija“, rekao je Zukorlić, piše Danas.rs.

Kako je najavljeno, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će saopštiti ime mandatara Vlade Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...