LUDILO NA NOGOMETNOJ PIJACI: Salihamidžić ŠOKIRAO posljednjeg dana prijelaznog roka, u Bayern doveo pojačanja iz Italije i Francuske

Fudbalski klub Bayern doveo je dva velika pojačanja posljednjeg dana prijelaznog roka - Choupo-Motinga iz Paris Saint Germaina i Douglasa Costu, koji stiže na pozajmicu iz Juventusa.

  • Sport

  • 05. Okt. 2020  06. Okt. 2020

  • 0

Choupo-Moting je sa aktuelnim šampionom Evrope potpisao ugovor do 30. juna 2021. godine, a tako se vratio u Nemačku poslije tri godine. 31-godišnji fudbaler je ponikao u HSV, a potom je branio boje i Nürnberga, Mainz i Schalkea. U poslednje tri godine je igrao za Stoke i PSG, koje je Bayern savladao u finalu prošlosezonske Lige šampiona.

Kamerunski fudbaler je rođen u Hamburgu i predstavljao je Nemačku u mlađim kategorijama, ali je potom odlučio da igra za domovinu svog oca. U dresu reprezentacije Kameruna zabilježio je 49 nastupa i postigao 14 golova.

“Sjajan je osećaj vratiti se u Bundesligu, i to u najveći klub u Njemačkoj. Ko ne bi želio da igra za Bayern, to je čast. Oduvijek su aspiracije Bayerna da osvoji sve i izuzetno sam motivisan da pomognem u ostvarenju tih ciljeva”, naglasio je Choupo-Moting.

Nedugo poslije potvrde dolaska Choupo-Motinga, Bayern je objavio da se Costa vratio u redove Bavaraca, za koje je igrao od 2015. do 2017. godine. Brazilac u minhenski klub stiže na pozajmicu do kraja sezone, a u prethodnom mandatu na “Allianz areni” postigao je 14 golova na 77 utakmica, a takođe je osvojio dvije titule u Bundesligi i jedan trofej u Kupu Njemačke. U Bayern je tada stigao iz Shakhtara, a prethodno je igrao za Gremio.

“Sretan sam što ću ponovo igrati za Bayern. Proveo sam predivno vrijeme u Munchenu uz velike uspjehe i siguran sam da ćemo osvajati titule ponovo”, rekao je Costa.

Treće pojačanje dana za Bayern je francuski fudbaler Bouna Sarra, koji je u redove šampiona Bundeslige stigao iz Marseillea. 28-godišnji desni bek je u Olympique proveo pet godina, a prethodno je igrao za Metz. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...