BOSANCI TOP-TEMA PRIJELAZNOG ROKA U ITALIJI: Amer Gojak otišao u Torino putem legendarnog Željinog nogometaša, a Alen Halilović na pragu potpisa za…

Amer Gojak u ponedjeljak navečer potpisao je za Torino, Dinamo će na ime tog transfera zaraditi šest miliona eura.

  • Sport

  • 07. Okt. 2020  07. Okt. 2020

  • 0

Otišao je tako Gojak, neočekivano, putem jednog drugog bh. igrača, legendarnog Željinog asa Harisa Škore, koji je, također, iz Dinama otišao u Torino. A sve se u ponedjeljak odvilo ekspresno.

Torino je bio na pragu dovođenja Gastona Ramireza iz Sampdorije, a kako je taj izgledni transfer propao, okrenuli su se Gojaku. On se već spremao na put u domovinu, na okupljanje reprezentacije, ali je posao dogovoren, ali u "cajtnotu" je trebalo obaviti još dosta formalnosti.

A "deadline" za transfere u Italiji bio je u ponedjeljak u 20 sati. Ne u ponoć, već u 20 sati. I počela je utrka s vremenom.

U utorak se menadžerskim krugovima proširila informacija da je Alen Halilović blizu povratku u Maksimir. U ponedjeljak navečer raskinuo je ugovor sa Milanom, navodno je već tad postojao "mig" da bi mogao prema Zagrebu, dok je u utorak ta priča počela poprimati ozbiljne razmjere, u stilu, evo, gotovo je, Alen se vraća. Već su mu u Dinamu pripremali doček. No, na kraju se i to promijenilo, Halilović nije potpisao za Dinamo, a gdje će nastaviti karijeru, doznat ćemo uskoro.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...