ZA PODUZETNE BOSANCE NEMA KRIZE: Najveća imena svjetskog sporta nose obuću iz malog bh. grada…

Malo mjesto nadomak Banje Luke ima se čime pohvaliti.

  • Ekonomija

  • 07. Okt. 2020  07. Okt. 2020

  • 0

Menadžer proizvodnje u Tvornici obuće “Sportek” iz Kotor-Varoši Miljan Maksimović rekao je da ova firma postoji od 2005. godine, da trenutno ima oko 2.000 zaposlenih, s ukupnom proizvodnjom od 15.000 pari gotove obuće na dnevnom nivou.

– U proteklom periodu pandemije imali smo veoma mnogo poteškoća da sačuvamo sva radna mjesta, ali zahvaljujući naporima poslodavca, komitenata i institucija, uspjeli smo da danas imamo istu proizvodnju kao i prije pandemije – rekao je Maksimović.

On je dodao da se proizvodi koji ovdje nastaju, plasiraju širom svijeta te da najveća svjetska sportska imena nose njihovu obuću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...