KAKVA BRUKA: Pogledajte kako je novi Teslin Model Y u prvoj vožnji ostao bez krova… (VIDEO)

Stakleni krov s potpuno novog Modela Y odletio je na autoputu nedugo nakon što su novi vlasnici preuzeli automobil.

  • Auto

  • 07. Okt. 2020  07. Okt. 2020

  • 0

Problemi sa provjerom kvaliteta u Tesli do sada su rezultirali manjim nedostacima, a ovo je prvi put da s automobila otpadne cijeli jedan ključni dio.

U Tesli postoji pritisak da se automobili što brže sastavljaju i isporučuju kupcima, jer o tome ovisi finansijska slika kompanije i njena budućnost. U tom užurbanom ritmu sastavljanja i naprezanju proizvodnog sistema preko njegovih objektivnih granica ponekad se događaju i propusti, koji su se do sada iskazivali kroz manje nedostatke na novim automobilima. Međutim, novi slučaj iz SAD-a pokazuje kako možda postoje i ozbiljnije “rupe” u procesu provjere kvaliteta.

Jedan novopečeni vlasnik Teslinog Modela Y ovog ponedjeljka, zajedno sa svojim sinom, preuzeo je novi automobil kod zastupnika. Već na prvoj vožnji autoputem, dok su se vraćali kući potpuno novim automobilom, njihov Model Y je neplanirano - postao kabriolet!

Odjednom su, piše sin vlasnika na Redditu, čuli zvuk vjetra. Pomislili su da je na vozilu otvoren prozor, a potom su, na zaprepaštenje, primijetili kako je s njega otpao cijeli stakleni krov i rasuo se negdje po autoputu. Odmah su se vratili u salon u kojem su Teslu preuzeli te obavijestili policiju o mogućem ostatku krova koji se nalazi na cesti. Teslin “kabrio Model Y” u vožnji snimili su i kratki video objavili na Twitteru pitajući Elona Muska zašto im nije javio da od sada Tesla nudi i kabriolete.

Zastupnik im je pojasnio kako je dihtung staklenog krova imao grešku ili ga je u fabrici neko, jednostavno, propustio uopće i instalirati. Ponudio im je besplatan popravak vozila, ali oni su to odbili i odlučili kupiti novi, ispravan automobil.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...