STEVANDIĆ SE VADIO, MEKTIĆ GA POKLOPIO: "Valjda mu to ostalo još iz vremena kada je u Banjaluci špijunirao narod za Jovicu Stanišića"

Na današnjoj sjednici CIK-a jednoglasno je odlučeno da se poništi ovjera Ujedinjenoj Srpskoj za učešće na lokalnim izborima 2020., a Nenadu Stevandiću izrekne i novčana kazna od 10.000 KM.

  • Mini market

  • 07. Okt. 2020  07. Okt. 2020

  • 0

Ova odluka CIK-a izazvala je niz reakcija u BiH. Demokratska fronta pozdravila je ovu odluku, dok je Milorad Dodik rekao kako je ovo "skandalozan pokušaj da se u Republici Srpskoj provede izborni inženjering po nalogu Bakira Izetbegovića, Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, koji kontrolišu CIK".

Nenad Stevandić rekao je da je odluka neprihvatljiva i neodrživa te da će uslijediti žalba Sudu BiH.

"Sve je to obavještajna igra DF-a, OBA-e, SDA i predsjednika Centralne izborne komisije, koji se bavi politikom umjesto da se bavi provođenjem izbornog procesa", rekao je Stevandić.

I bivši ministar i sadašnji poslanik u Parlamentu BiH Dragan Mekić napisao je na svom Twitter profilu svoje viđenje ove odluke CIK-a.

"Stevandićeva akutna paranoja. On liježe i ustaje opsednut obavještajnim službama. Valjda mu to ostalo još iz vremena kada je u BL špijunirao narod za Jovicu Stanišića", komentarisao je Mektić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...