"SB" NA GRBAVICI; IRCI SAMO PROŠETALI TERENOM: Niall McGinn poručio - "Nema boljeg osjećaja nego..."

Selekcija Sjeverne Irske večeras nije trenirala na stadionu Grbavica.

  • Sport

  • 07. Okt. 2020  08. Okt. 2020

  • 0

Umjesto treninga fudbaleri ove selekcije su samo prošetali terenom i provjerili su stanje u kojem se nalazi teren, te će bez treninga odraditi sutrašnji meč.

Za razliku od njih Zmajevi su odradili redovan trening, te su potpuno spremni za sutrašnji susret.

Reprezentativac Sjeverne Irske Niall McGinn govorio je za medije u Sjevernoj Irskoj pred utakmicu baraža za odlazak na Euro protiv naše reprezentacije.

Istakao je da je njegov san da se plasira sa reprezentacijom na još jedno veliko takmičenje i da nema boljeg osjećaja nego pobijediti Zmajeve u četvrtak na Grbavici.

- Ovo je šansa da se plasiramo sa reprezentacijom na još jedno veliko takmičenje u kratkom vremenskom periodu što bi bilo fantastično. Ne postoji bolji osjećaj nego pobijediti BiH na Grbavici kako bismo osigurali meč pred svojim navijačima u Belfastu sljedećeg mjeseca. Znamo našu snagu na Windsor Parku i znamo da smo sposobni pobijediti mnoge vrhunske ekipe tamo, rekao je McGinn.

Zmajevi su protiv Sjeverne Irske igrali prije dvije godine u utakmicama Lige nacija, pobijedili smo oba puta iako su u prvom meču naši protivnici triput pogodili okvir gola.

- Moramo ispraviti stvari koje smo radili pogrešno u te dvije utakmice. Bio sam povrijeđen za utakmicu na Grbavici, ali susret u Sjevernoj Irskoj je bio jedan od mojih najboljih za reprezentaciju. Kreirao sam mnogo prilika našim napadačima, uživao sam u toj utakmici, ali nismo pobijedili. Selektor Michael O'Neill mi je rekao prije utakmica da izađem na teren i da uživam, to sam i uradio, ali nismo pobijedili. Znamo kako će biti teško protiv Bosne i Hercegovine, ali to je izazov za koji smo spremni, dodao je McGinn.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...