UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ; PROCURIO SNIMAK NADZORNE KAMERE: Ovo je trenutak napada na srbijanskog biznismena u Budvi…

Iz Uprave policije saopšteno je da je policija nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv Kaloštrovića.

  • Hronika

  • 08. Okt. 2020  08. Okt. 2020

  • 0

Podgoričke "Vijesti" objavile su dva videosnimka napada Milana Kaloštrovića na biznismena iz Srbije Srđana Kneževića od 24. avgusta u Budvi.

Protiv Kaloštrovića nedavno je podignut optužni prijedlog, a na teret mu se stavlja da je izvršio krivično djelo - samovlašće.

Iz Uprave policije saopšteno je da je policija nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv Kaloštrovića.

Navodi se da je Centru bezbjednosti Budva 25. avgusta službenik tivatskog Odjeljenja bezbjednosti proslijedio prijavu koju je podnio Knežević.

Objašnjavaju da je Knežević u prijavi naveo da je boravio u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi i da je njegovom stolu prišao Kaloštrović.

"M. K. ga je, kako je S. K. naveo u prijavi, odveo u unutrašnjost jednog obližnjeg prodajnog objekta, gdje mu je upućivao prijetnje i od njega zahtijevao da mu do ujutru preda novac u iznosu od 120.000 eura. Po navodima iz prijave, M. K. je S. K. zadao više udaraca u predjelu glave", navode iz Uprave policije.

Dodaju da se Knežević, prema detaljima prijave, potom vratio u ugostiteljski objekt, gdje je nedugo zatim došao Kaloštrović sa još nekoliko osoba i sjeo za sto...

"Te nastavio upućivati mu prijetnje, ne dozvoljavajući mu da napusti ugostiteljski objekt."

Iz policije dalje navode da je Knežević u prijavi konstatovao da je sada optuženi posjedovao oružje, kojim mu je prijetio dok su boravili u ugostiteljskom objektu, a da je potom telefonskim putem prijetio i njegovoj supruzi.

"Policija je nakon prijave preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i o svemu obavijestila nadležnog tužioca. Po nalogu nadležnog sudije za istragu, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi M. K., kada su pronađena i oduzeta dva startna pištolja i veća količina municije za ovo oružje. O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv M. K. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo - samovlašće", rečeno je iz UP-a.

Pojasnili su da su izuzeli i sadržaj videonadzora sa dvije lokacije i da su i oni proslijeđeni tužiocu 25. augusta.

Iz Uprave policije saopštili su da se Aleksa Stanković, sin v. d. vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, u noći incidenta u tom lokalu zadržao manje od pola sata.

"Obavještavamo vas da se ta štićena ličnost u ovom ugostiteljskom objektu zadržala manje od 30 minuta i da je nakon toga otišla u drugi ugostiteljski objekt.

U pratnji štićene ličnosti se nalazio samo jedan službenik Uprave policije, koji za vrijeme boravka u ovom ugostiteljskom objektu nije zapazio nijednu incidentnu situaciju interesantnu za službu", piše u saopštenju policije. Oni su na taj način reagovali na navode iz dijela srbijanskih medija - da je i Stanković učestvovao u incidentu.

Snimke napada na srbijanskog biznismena možete pogledati OVDJE.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...