SUD DONIO IDENTIČNU ODLUKU: Fikretu Abdiću produžen pritvor za još dva mjeseca

Njegovi branioci ranije su tražili izuzeće Kantonalnog suda navodeći kao razlog političku pristrasnost, ali je taj zahtjev odbijen od viših pravosudnih instanci.

  • Hronika

  • 08. Okt. 2020  08. Okt. 2020

  • 1

Kantonalni sud u Bihaću je bez održanog ročista i prisustva odbrane ponovo donio odluku o produženju pritvora načelniku općine Velika Kladuša Fikretu Abdiću.

Podsjećamo da je ranije Vrhovni sud FBiH djelimično uvažio žalbu Abdićeve odbrane na raniju odluku, kojom mu je pritvor produžio za još dva mjeseca, te ju je 29. septembra poništio i predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Međutim, Kantonalni sud ponovo je donio identičnu odluku, a Abdićeva odbrana ponovo je najavila žalbu.

Njegovi branioci ranije su tražili izuzeće Kantonalnog suda navodeći kao razlog političku pristrasnost, ali je taj zahtjev odbijen od viših pravosudnih instanci.

Nakon hapšenja u Velikoj Kladuši polovinom juna ove godine, Abdić i njegov zamjenik Sulejman Silić proveli su mjesec u pritvoru, nakon čega je Silić, uz mjere zabrane, pušten na slobodu, dok je Abdić zadržan, javlja Hayat.

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su Abdića prema nalogu Tužilaštva USK zbog sumnje da je umiješan u krivična djela korupcije i zloupotrebu službenog položaja te povredu ravnopravnosti u obavljanju privredne djelatnosti.

Pored Abdića, uhapšeno je i šest njegovih bliskih saradnika, zaposlenika lokalne administracije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...