"SB" NA LICU MJESTA: Kardinal Vinko Puljić obilježio veliki jubilej; 75 godina života, 50 misništva, 30 biskupstva i više od... (FOTO)

Naš fotoreporter bio je na licu mjesta.

  • Društvo

  • 08. Okt. 2020  08. Okt. 2020

  • 0

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić danas je svečanom svetom misom u Katedrali Srca Isusova u Sarajevu obilježio 75 godina života, 50 misništva, 30 biskupstva i više od 25 kardinalske službe.

Nakon procesije, uslijedilo je svečano misno slavlje, koje je predslavio kard. Vinko, a propovijed je uputio biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, monsinjor Petar Palić. U koncelebraciji je bilo devet biskupa: apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto, nadbiskup zadarski i predsjednik HBK-a mons. Želimir Puljić, apostolski vizitator za Međugorje mons. Henryk Hoser, nadbiskup beogradski mons. Stanislav Hočevar, biskup banjalučki mons. Franjo Komarica, vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić, pomoćni banjalučki biskup dr. mons. Marko Semren, pomoćni biskup đakovačko-osječki dr. mons. Ivan Ćurić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski administrator trebinjsko-mrkanski u miru mons. Ratko Perić. Suslavili su, također, provincijal Franjevačke provincije Bosne srebrene fra Jozo Marinčić, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković, provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo te pedesetak svećenika. Okupio se i velik broj službenika i vjernika. 

Na samom početku kardinal Vinko od srca je pozdravio biskupe, provincijale, subraću misnike, redovnike, redovnice, kandidate i kandidatice, bogoslove i sve vjernike, kao i one koji su pratili misu putem medija. Zahvalio je i na svim pristiglim čestitkama.

Naš fotoreporter bio je na licu mjesta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...