I TARIK JE OSTAO U ČUDU: Takmičari u „Milijunašu“ pali na jednostavnim pitanjima, kako je moguće da ovo nisu znali…

U pokušaju osvajanja milion kuna u ovosedmičnom izdanju popularnoga game-showa, nasuprot Tariku Filipoviću, prethodno osvojivši titulu "najbržeg prsta", sjelo je dvoje takmičara.

  • Show

  • 09. Okt. 2020  09. Okt. 2020

  • 0

I dok je prva takmičarka otvorila pitanje za 16.000 kuna, posljednji takmičar stigao je do onoga za prelazak drugoga praga. Oboje su bili odlučni riskirati. Rođena Šibenčanka sa zagrebačkom adresom i majka troje djece Ana Ramljak pomoć znalaca zatražila je već na pitanju za 2.000 kuna kako bi saznala koju boju očiju ima većina novorođenčadi u Hrvatskoj. Plavu, smeđu, zelenu ili, pak, crnu?

alt Foto: HRT

Znalački trojac (Bruno Robert Kirinić iz Zagreba, Josip Buklijaš iz Vrgorca te Ivan Jurić iz Županje) digao je ruke, a odgovor odabranog Brune bila je plava boja. Nije dvojila te je isti ponudila kao konačan osvojivši spomenuti iznos. Na pitanju za 8.000 kuna tražila se država koju njezini stanovnici opisuju kao 70 posto katoličku, 30 posto protestantsku i 100 posto vudu. Nakon upotrijebljena džokera "pola-pola", od ponuđenih odgovora ostali su Haiti i Kuba, (a otpali Jamajka i Dominikanska Republika).

alt Foto: HRT  

Natjecateljica se odlučila za Haiti dobivši priliku sljedećim tačnim odgovorom udvostručiti osvojeni iznos. Bilo je to, ujedno, i pitanje na kojemu je iskoristila telefonski poziv džokeru, koji nije znao što nedostaje nizu "Vyšehrad", "Šarka", "Iz čeških lugova i gajeva", "Tábor" i "Blaník". Prag, Sudeti, Libuša ili Vltava?

- Ja ću sada gađati, evo osvijetlilo mi se - rekla je medicinska biohemičarka Ana odabravši Prag. No, dio orkestralnog djela "Moja domovina" Bedřicha Smetane, koje se sastoji od šest simfonijskih pjesama, nosi naziv Vltava.

alt Foto: HRT



Nakon što je kviz napustila s osvojenih 1.000 kuna, igrom "Najbrži prst" priliku za milion razloga za osmijeh imao je 26-godišnji Ivan Livančić iz Zagreba. Student farmacije zapeo je na filmskom pitanju za 8.000 kuna. Nalazi li se u naslovu nagrađivanog filma s Georgeom Clooneyjem i Sandrom Bullock iz 2013. godine vrsta sile, radijacije, energije ili čestice, upitao je džokera "zovi", prethodno priznavši da je tankog znanja o sedmoj umjetnosti.

alt Foto: HRT

Nakon što je džoker utvrdio kako je riječ o filmu "Gravitacija", Ivanov konačan odgovor, sile, donio mu je 8.000 kuna. Nakon pitanja o britansko-američkom SF ostvarenju snimljenom u 3D tehnici te ovjenčanom s ukupno sedam prestižnih nagrada Oscar, uslijedilo je ono geografsko za 16.000 kuna. Ne znavši granice koje države prolaze vodama čak triju jezera nazvanih po članovima britanske kraljevske obitelji, zamolio je pomoć znalaca.

alt Foto: HRT

Jedini je ruku digao Ivan Jurić, čiji je odgovor Uganda (a ne Zambija, Čad ni Nigerija) Ivanu pružio priliku otvoriti pitanje za prelazak drugoga praga. No, kako nije znao kojim je riječima časnik Rouget de Lisle pozvao sunarodnjake u rat protiv Austrijanaca, zatražio je i posljednju pomoć, pola ponuđenih odgovora. 

Potom se, riskiravši, odlučio za riječi "Ustanimo, čuvari republike!", ostale nakon upotrebe džokera uz one točne - "Hajdemo, djeco domovine!" Naime, riječi su to kojima počinje francuska nacionalna himna "Marseljeza", a koju je pjesnik, kompozitor i časnik Rouget de Lisle napisao u Strasbourgu 1792. kao bojnu koračnicu prvobitnog naziva "Ratna pjesma Rajnske vojske". Stoga je i Ivan, kao i njegova prethodnica, kviz napustio s iznosom od 1.000 kuna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...