TEŽAK PORAZ NAJBOLJEG NA SVIJETU: Nadal RAZBIO Đokovića, nije imao nikakvih šansi

Rafael Nadal je po 13. put u karijeri osvojio Roland Garros.

  • Sport

  • 11. Okt. 2020  11. Okt. 2020

  • 2

U današnjem finalu španski teniser je razbio prvog igrača svijeta Novaka Đokovića sa 3:0, po setovima 6:0, 6:2 i 7:5.

Nadal je fantastično ušao u meč. Breaknuo je Novaka odmah na samom startu, igrao je sjajno i svaki pokušaj povratka Đokovića u set je uspio spriječiti.

Sa druge strane on je svaku šansu za oduzimanje servisa iskoristio i na kraju je u prvom setu ostavio Đokovića bez gema (6:0) i poveo je sa 1-0.

Đoković je uspio da spasi tri break lopte na otvaranju drugog seta i da dobije svoj prvi gem danas. Ipak, Nadal je odmah u narednom gemu na servis Đokovića uspio da napravi novi break i zatim da ga potvrdi za prednost od 3:1.

Potom je uzeo još jedan servis Đokoviću, razbijao je najboljeg tenisera svijeta i na kraju je uzeo drugi set sa 6:2 i poveo je sa 2-0.

Za razliku do dva prethodna seta u trećem je Novak uspio da odbrani napade Nadala na samom otvaranju. Ipak, u petom gemu očajna igra Novaka, koristi to naravno Nadal i oduzima servis, kojeg međutim nije potvrdio. Đoković je uspio konačno da dobije jedan gem na protivnikov servis i da ostane u ovom setu, ali i meču.

Ipak, u 11. gemu trećeg seta Nadal ponovo oduzima servis Đokoviću. Ovog puta ga je sačuvao, servirao je za set i meč, uspješno je to uradio i završio je posao u ovom meču.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...