MARIĆ UZVRAĆA NIKŠIĆU, SPOMINJE I ČAMPARU: „Njegov motiv je bio da dobije `Sarajevogas`, sada da pokrene stranku. Vidim da ima finansijskih problema…“

Zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić kazao je za N1 kako još nisu vođeni nikakvi razgovori niti je bilo nekih ponuda kada je u pitanju smjena, odnosno fomiranje nove Vlade KS.

  • Mini market

  • 14. Okt. 2020  14. Okt. 2020

  • 1

Govoreći o svom kolegi Damiru Nikšiću, rekao je kako on kao samostalni zastupnik prima veću naknadu od ostalih parlamentaraca.

- Njegov motiv je bio da dobije „Sarajevogas“, sada da pokrene stranku. Vidim da ima finansijskih problema. Njegova privilegija je što prima nakandu više od 2.000 KM i mislim da je, kada su se umanjivale naknade strankama, trebale umanjiti i samostlanim zastupnicima, ali to nije učinjeno. On je opsjednut SBB-om, često spominje SBB i mene, ali on se trudi da bude stand-up komičar i to je to - rekao je Marić gostujući na N1 televiziji.

Govoreći o potencijalnim imenima u novoj Vladi, kazao je kako je čuo i da se spominje ime Denisa Gratza, ali da su to još uvijek samo špekulacije.

Istakao je kako ga potez Aljoše Čampare nije iznenadio jer je on jasno stavio do znanja da ima drugačiju viziju od kolega iz SDA.

"To je parlamentarni život. Najžešća polemika se vodila između Konakovića i Čampare i s druge strane Čelika i Devića, u jednom trenutku sam pomislio isto kao 'Kramer protiv Kramera'. Podsjećalo me na ostavinsku raspravu kada se bračni drugovi rastaju pa jedni drugima žele nanijeti što veću bol, bilo je mučno to pratiti", kazao je Marić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...