MILANOVIĆ SE PRAVDA: "Ja sam govorio na skupovima SDP-a u Sarajevu, ali sam shvatio s kime imam posla"

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je večeras da se u BiH mora funkcionisati u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom, a ne kao sada, da Bošnjaci biraju dva člana Predsjedništva BiH.

  • Regija

  • 14. Okt. 2020  15. Okt. 2020

  • 11

"Treba krenuti od osnova, od toga da se Hrvatima, kao jednom od tri konstitutivna naroda u BiH, pusti da koriste ono što im je namijenjeno Daytonom. Zašto u BiH prema Daytonskom sporazumu imamo tri člana predsjedništva i to iz tri nacionalne grupe? Zato da Bošnjaci biraju dva? Tu po meni prestaje svaka potreba za suvislom raspravom i time se razotkriva sve. Ja sam govorio na skupovima SDP-a u Sarajevu, imao sam u početku naivno povjerenje da neki ljudi imaju dobre namjere, ali shvatio sam s kime imam posla. To su jako zanimljive stvari", odgovorio je Milanović na pitanje je li moguće zamisliti rješenje problema Hrvata i BiH.

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...