KONAKOVIĆ SE SLABO SNALAZI IZVAN KANTONA: Komšiću poslao identičnu poruku kao i Vulin

Prije par dana, u jednoj televizijskoj emisiji lider takozvane četvorke Elmedin Konaković problematizirao je izbor Željka Komšića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.

  • Mini market

  • 14. Okt. 2020  15. Okt. 2020

  • 1

Tim povodom Konaković se snažno založio za takozvanu konstitutivnost hrvatskog naroda u BiH, te u pitanje doveo demokratski izbor Komšića koji je u potpunosti u skladu sa Ustavom BiH i Izbornim zakonom BiH.

Na te Konakovićeve ocjene, reagirali su iz Komšićeve Demokratske fronte, prije svega postavljajući javno pitanje Konakovićevim partnerima, građanskim strankama, SDP-u i Našoj stranci, o tome da li su oni također saglasni sa Konakovićevim ocjenama koje su na tragu političkih stanovišta HDZ-a i SNSD-a.

Konaković je a druge strane, gostujući večeras u emisiji Pressing N1 televizije, pokušao da demantuje ranije navode, ovaj put priznavajući legitimitet izbora Komšića u prvom mandatu, ali je uz to, poput srbijanskog ministra odbrane poručio i preporučio Komšiću da ide u Široki Brijeg.

"Željko Komšić u svom prvom mandatu, kao legitimno izabran predstavnik Hrvata, nikada nije otišao na prostore sa većinskim hrvatskim stanovništvom, nije otišao ni u Ljubuški, ni u Široki, nije otišao nigdje", kazao je Konaković u emisiji Pressing.

Konaković je dodao i da se hrvatski narod ne smije posmatrati agresivno u BiH i da se mora naći način da imaju prostor da izraze svoje političke stavove, čime je zapravo ponovio političke spinove Dragana Čovića, HDZ-a i medija pod njihovom kontrolom da iz Sarajeva nastoje Hrvate svesti na nacionalnu manjinu, ali i da nema ništa protiv promjene Izbornog zakona kojim će HDZ imati monopol na području gdje većinski žive Hrvati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...