NOVA INVESTICIJA BOGATE BRAĆE: U srcu Hercegovine niče tvornica koja će zapošljavati na desetine radnika…

Uprkos svim problemima izazvanim koronavirusom, Ljubuški bi u idućoj godini trebao dobiti tvornicu koja će zapošljavati desetke stanovnika ovoga grada.

  • Ekonomija

  • 16. Okt. 2020  16. Okt. 2020

  • 0

Riječ je o Mesnoj industriji "Braća Pivac" d.o.o., koja uskoro počinje s gradnjom pogona na prostoru privredne zone Mostarska Vrata – Cerno.

S planovima privrednika koji u svojoj grupaciji zapošljavaju više od 2.500 ljudi, od kojih 350 samo u Vrgorcu, bit će upoznati vijećnici Gradskog vijeća Ljubuški na ovosedmičnoj sjednici.

Pred vijećnicima će se danas naći prijedlog zaključka o zamjeni nekretnina između Grada Ljubuškog i Mesne industrije "Braća Pivac" d.o.o. Kako stoji u obrazloženju, vlasnik navedenog zemljišta traži zamjenu radi gradnje proizvodnog pogona, čiji je osnovni cilj unapređenje mesne industrije, kao i zapošljavanje radnika sa područja Ljubuškog, te se obvezuje isplatiti razliku u tržišnoj cijeni predmetnih parcela u skladu sa procjenom sudskog vještaka građevinske struke.

Pogon čija gradnja počinje uskoro, sadržavat će skladište svježeg mesa, skladište zamrznutog mesa, pogon rasijecanja, pogon pakiranja svježeg mesa, pogon narezivanja, sušaru, proizvodnju mesnih prerađevina, diskont, maloprodaju, administraciju i komercijalu te odjel transporta.

Prema riječima v. d. gradonačelnika Ljubuškog Vedrana Markotića, kompletan kompleks trebao bi po završetku izgradnje zapošljavati od 60 do 70 osoba.

Markotić je za "Večernji list" kazao kako će ugovor između Mesne industrije "Braća Pivac" d.o.o. i Grada Ljubuškog biti potpisan u idućih nekoliko dana.

“Iskoristio bih priliku i ovim putem zahvalio Mesnoj industriji 'Braća Pivac' d.o.o. što su Ljubuški prepoznali kao sigurnu i prosperitetnu sredinu u kojoj žele razvijati svoje poslovanje”, naglasio je Markotić te dodao kako će u sljedećem periodu fokus biti na privrednom razvoju Ljubuškog i otvaranju radnih mjesta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...