I TARIK JE OSTAO ZATEČEN: Takmičar oduševio u „Milijunašu“, kući je odnio veliki iznos, ali još nije gotovo…

U najnovijoj epizodi kviza "Tko želi biti milijunaš?" učestvovao je Marko Vulesica, koji je na pitanje za dvije hiljade kuna tražio džoker "pola-pola".

  • Show

  • 16. Okt. 2020  16. Okt. 2020

  • 0

 - Šta dobivamo kada podijelimo 1/4 sa 1/4? - glasilo je šesto pitanje na koje takmičar nije znao odgovor.

altScreenshot

Voditelj Tarik Filipović (48) objasnio je Marku kako se ne može zadržavati predugo na jednom pitanju pa je uzeo džoker. 

altScreenshot

Nakon korištenja "pola-pola", ostali su odgovori 1/8 i 1, a Tarik je prije otkrivanja tačnog odgovora najavio reklame i tako povećao napetost.

Uskoro je Marko saznao od znalca kako je tačan odgovor na pitanje 1, iako ga je voditelj pokušao zbuniti upitavši znalca da objasni Marku kako podijeljeni brojevi mogu ispasti 1/8.

altScreenshot

Nakon njega se natjecao Branimir Toth, koji je pitanja do 1.000 kuna prošao bez problema, a pomoć znalaca potražio je na pitanju o antičkim imenima gradova.

altScreenshot

"Ako u antičkom nazivu Ljubljane slovo M zamijenimo slovom N, dobit ćemo antički naziv...", glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su Našice, Novska, Nin i Novalja. Branimir je od znalca iz publike dobio potvrdu da je njegova sumnja o odgovoru Nin tačna te osvojio 8.000 kuna.

Drugi džoker, "pola-pola", iskoristio je na pitanju za 64.000 kuna na jednom umjetničkom pitanju.

- Čija je slika "Čamac" čak 47 dana bila naopako obješena u njujorškom muzeju? - glasilo je pitanje.

Ponuđeni odgovori bili su Matisseova, Gauguinova, Van Goghova i Manetova. Nakon džokera, ostali su ponuđeni odgovori Matisseova i Manetova, a Branimir je odabrao Matissea i osvojio 64.000 kuna.

altScreenshot 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...