"SB" SAZNAJE; JE LI UGROŽEN RAD ČITAVE VLADE FBiH: Korona ušla u Federalno ministarstvo okoliša i turizma, UPOSLENICI U PANICI, a evo šta kažu u Vladi...

Prema našim informacijama, danas će se na sjednici Kriznog štaba raspravljati o spomenutom slučaju, kada će biti informisan i premijer Vlade FBiH.

  • Vijesti

  • 16. Okt. 2020  16. Okt. 2020

  • 0

Pandemija koronavirusa ozbiljno prijeti da ugrozi rad cijele Vlade Federacije BiH s obzirom na to da se novi slučaj zaraze potvrdio u federalnim institucijama.

Prema informacijama koje je dobila “Slobodna Bosna”, jedan uposlenik Federalnog ministarstva okoliša i turizma, koji radi na poslovima protokola, zaražen je koronom. S obzirom na prirodu posla koji obavlja i da je u komunikaciji s većim brojem uposlenika spomenutog ministarstva, postoji velika mogućnost da je cijelo Ministarstvo kompromitirano.

“Slobodna Bosna” saznaje da je dio uposlenika Ministarstva, na čijem je čelu Edita Đapo (SBB), poslan da radi od kuće, dok drugi dio i dalje dolazi na posao. Pretpostavlja se da su ovi uposlenici koji dolaze na posao, bili u neposrednom kontaktu sa zaraženom osobom. Ljudi su zabrinuti za svoje zdravlje i pitaju se hoće li premijer FBiH Fadil Novalić zajedno sa dopremijerkom Jelkom Milićević pooštriti mjere u institucijama FBiH usljed registrovanih novih slučajeva Covida-19.

Premijerov savjetnik za medije Zoran Blagojević kazao je za “Slobodnu Bosnu” kako nemaju informacije o ovom slučaju.

Navodi kao su oni i ranije imali slučajeve korone u drugim ministarstvima, čak i u Ministarstvu zdravlja, te se to rješavalo po protokolu, dezinfekcija prostorija, izolacija osoba koje su bile u kontaktu s oboljelim, rad od kuće…

Prema našim informacijama, danas će se i na sjednici Kriznog štaba raspravljati o spomenutom slučaju, kada će biti informisan i premijer Vlade FBiH.

Podsjećamo, 29. jula 2020. godine u Sarajevu je usljed zaraze koronavirusom preminuo i federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević (SDA). On se na sličan način zarazio na poslu, a 22. jula mu je potvrđena zaraza koronom. Nekoliko dana bio je priključen na respirator na klinici na Podhrastovima, a usljed komplikacija uzrokovanih koronom, preminuo je 29. jula.

S obzirom na značaj same institucije Vlade Federacije BiH i za državu Bosnu i Hercegovinu, neophodne su stožije mjere izolacije, dezinfekcije i prevencije kako novi slučajevi zaraze ne bi zahvatili državnu službu.   

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...