KAD GA VOZAČI UGLEDAJU, VEĆ JE KASNO: Ovo je najopasniji kombi na svijetu, u njemu se nalazi fascinantna oprema…

Domet uređaja je čak 1.000 metara, ali čak ni to nije sve.

  • Auto

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 0

Britanci su maštoviti kad je kažnjavanje vozača u pitanju. Čine to iz kamiona, a posljednji slučaj pokazuje da idu i dalje. Naime, u praćenju prekršaja u saobraćaju koriste čak i vanove s jednim prozorčićem na stražnjoj strani vozila. To je otvor za laserski uređaj, a iza njega sjedi policajac.

Domet ovog uređaja je čak 1.000 metara, ali čak ni to nije sve. Svi kombiji opremljeni su kamerom na prednjem sjedalu, koja prati motocikliste, ali i druge vozače u prekršaju. Ako stražnja kamera u prekršaju snimi motociklistu u dolasku, a ne vide se tablice, njih će svakako snimiti kamera na prednjem sjedalu.

Svi kombiji su označeni policijskim oznakama, ali s obzirom na domet kamera, mnogim vozačima koji se ne pridržavaju pravila o ograničenjima brzine, to malo znači.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...