O OVOME BRUJI CIJELA ITALIJA: Pogledajte kako je Zlatan Ibrahimović srušio najljućeg rivala, u očaj bacio navijače Intera, a Milan doveo na prvo mjesto Serije A…

Na Giuseppe Meazzi odigran je gradski derbi između Intera i Milana u okviru 4. kola italijanske Serije A, a 'gosti' su na kraju slavili s 2:1 uz dva pogotka nevjerovatnog Zlatana Ibrahimovića.

  • Sport

  • 18. Okt. 2020  

  • 0

"Gosti" su bolje otvorili meč, a do gola su došli nakon 12-13 minuta igre. Aleksandar Kolarov je faulirao Zlatana Ibrahimovića u svom šesnaestercu, pa je opravdano dosuđen penal za Rossonere.

Ibrahimović je gađao s 11 metara, Samir Handanović je odbranio, no 38-godišnji Šveđanin odbijenu loptu ipak posprema u mrežu. Samo nekoliko minuta kasnije, novi gol za Milan i opet Ibrahimović.

Poslije sjajne akcije iz kontre, Ibrahimović koristi dobar ubačaj Leaa s lijeve strane i matira Handanovića za već veliku prednost Milana. Uzbudljivo prvo poluvrijeme nastavljeno je novim golom.

U 28. minuti Ivan Perišić asistira Romeluu Lukakuu i Inter se vraća u utakmicu. Imao je Nicolo Barella dobru šansu u 32. minuti, ali je slabo šutirao, a do kraja prvog dijela još pokušaj Lukakua glavom, no ide lopta pored gola.

U nastavku je Inter krenuo po izjednačenje, Milan se branio i strpljivo čekao svoju priliku iz kontre.

Inter je uzaludno pokušavao da se spasi poraza, Milan je uspio izdržati i zasluženo ostvariti četvrtu uzastopnu pobjedu i sa 12 bodova je lider na tabeli.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...