VALENTIN I SENAD, OČI U OČI: „Schwarz kaže da nemate `jajca` za odluke“; INZKO: „Djelimično se slažem“! (VIDEO)

U program Face televizije uključio se Visoki predstavnik Valentin Inzko.

  • Društvo

  • 18. Okt. 2020  18. Okt. 2020

  • 2

Jeste li za Mini Schengen?

-Jedan pošten Schengen, kad nema oraha u džepu, nije loša stvar, ali najvažnije je da vidimo sadržaj! Ne možemo prihvatiti neku nebulozu! Iza Mini Schengena stoji Amerika! Izmišljamo nove strategije i pristupe, a stare nismo ispunili! Hajmo prvo ispuniti CEFTA 1, CEFTA 2 i druge stvari i onda možemo govoriti o Mini Schengenu! Srpski svet, srpski prostor nije uperen ni protiv koga, ali bi se neko mogao sjetiti albanskog prostora, bošnjačkog prostora.Trebamo raditi na zajedničkom prostoru kao EU!

Schwarz je rekao da nemate „jajca“, da reagujete kao Visoki predstavnik!

-Čovjek je djelimično u pravu! Mogao bi on te kritike uputiti i njemačkom parlamentu ili PIC-u! Mislim da smo odradili određen posao, nema rata, zemlja je cjelovita, ali nisam u potpunosti zadovoljan! Ako bi se ukinuo Anex 10 onda se mijenja cijeli Dejton! Morao bi se onda mijenjati i Ustav!

Šta znači dolazak Lavrova u BiH?

-To je opomena da bi Zapadni političari trebali više dolaziti u BiH!

Da li je Zapad prepustio Balkan Rusima?

-Nikako!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...