BOŠNJACI RAZOČARALI DRITANA: "Njihova je odluka legitimna, niko ne polaže tapiju na predstavljanje jednog naroda…" (VIDEO)

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da je odluka Bošnjačke stranke o neulasku u novu Vladu za njega očekivana, ali da poštuje drugačije mišljenje članova Glavnog odbora BS-a da na iskren poziv odgovore negativno. 

  • Regija

  • 19. Okt. 2020  19. Okt. 2020

  • 1

On je, gostojući na Televiziji Vijesti, istaknuo da je odluka legitimna i da i dalje postoji mogućnost za saradnju.

"Nova vlada će imati Bošnjake i Albance. Niko ne polaže tapiju da predstavlja određene narode. Ostaje ispružena ruka svim manjinskim partijama", naglasio je on.

Abazović je kazao da u pojedinim resorima odlazeće Vlade dolazi do uništavanja dokumentacije i da se trenutno koristi vakuum da bi se zapošaljavalo i pojedinima osigurale bolje pozicije.

Lider platforme "Crno na bijelo", komentarišući izjavu mandatara za sastav nove vlade od prije nekoliko dana, kada je, citirajući kralja Nikolu, istaknuo da je Crna Gora srpska država i snimak na kome Krivokapić ljubi srpsku zastavu, kazao je da proces kreiranja građanske države neće biti toliko brz.

"Ovo je moment u kome mi treba da krenemo naprijed,naravno da se ne mogu složiti sa svim potezima i sa svim izjavama koje su se čule sa svih strana... Mislim da je izjava istorijski citat teksta. Naša sudbina je EU i treba izbjegavati sve moguće situacije koje bi mogle da uruše karakter Crne Gore, jer treba da je pomirimo", istaknuo je Abazović.

On je, komentarišući izjave lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića da zelena partija, kao što je URA, ne može da vodi bezbjednosni sektor, kazao da će njegova partija obezbijediti eksperte te da nije siguran može li neko ko je palio NATO zastave, voditi Ministarstvo odbrane.

"Nijesam siguran da neki koji su vodili jake anti-NATO kampanje ili palili NATO zastave, mogu da uđu u Ministarstvo odbrane, meni to ne zvuči logično, ako mandataru ili nekom zvuči, onda mi smo spremni da čujemo protuargumente", rekao je on.

Dodao je da su delegirali eksperte koji nisu članovi platforme "Crno na bijelo" kako bi pokrili neke bitne funkcije u Vladi.

Abazović je kazao da pregovori teku dobro i da se Vlada može očekivati do 8. novembra.

Lider platforme "Crno na bijelo" Dritan Abazović nije mogao da potvrdi niti da demantuje informaciju da je on kandidat za ministra odbrane.

On je gostujuću u Vijestima u pola sedam na Televiziji Vijesti rekao da bi, kad bi bio ministar odbrane, odmah povukao odluku da planina Sinjajevina bude vojni poligon. Dodao je da, bez obzira na to ko bude na čelu resora odbrane, mora povući spornu odluku.

"To se lako rješava, mi imamo nekoliko prijedloga gdje bi mogle da se održavaju vježbe. Jedan je teren u blizini Nikšića, drugi u blizini Bjelopavlića.

Ne mogu sad da preciziram gdje tačno kako ne bih izazvao javnu polemiku, ali sa sigurnošću tvrdim da ima rješenja", rekao je Abazović.

On je dodao da je Crna Gora ustavno uređena kao ekološka država i da je NATO spreman da se prilagodi specifičnostima.

"Mi samo treba da procijenimo u kost benefit analizi šta nam je bolje da imamo poligon ili da imamo drugi najveći pašnjak koji je netaknut, tu je računica vrlo jednostavna, a Vojska Crne Gore može trenirati i negdje u regionu." On je dodao da je rijedak slučaj kao što je to sa odlazećim ministrom odbrane Predragom Boškovićem, da neko u ovakvoj situaciji urušava ugled jedne institucije.

"Bošković radi nešto krajnje neodgovorno. On urušava ugled Ministarstva odbrane i to je poražavajuća činjenica. Mi moramo da donesemo odluku da li želimo da budemo ekološka država ili država koja ne mari za životnu sredinu, kao da imamo neiscrpne resurse", zaključio je Abazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...