TRIKOVI ZLATA VRIJEDNI: Ako vam se mobitel stalno gasi i pali, evo kako ćete ga na brzinu popraviti…

Problem je moguće riješiti jednostavnom instalacijom najnovije softverske nadogradnje za iOS i aplikacije na smartfonu.

  • HiTec

  • 19. Okt. 2020  19. Okt. 2020

  • 1

Ako se vaš iPhone neprestano ponovno pokreće, možda je stvar u softveru. Problem je moguće riješiti jednostavnom instalacijom najnovije softverske nadogradnje za iOS i aplikacije na smartfonu.

Nadogradite softver

Da biste to napravili, idite u Settings > General > Software Update kako biste nadogradili iOS. Ako se smartfon neprestano restarta i ne možete obaviti nadogradnju, spojite ga na računar i nadogradite iOS pomoću iTunesa (na Macu i PC-ju) ili Findera (ako imate Mac).

Nakon nadogradnje iOS-a otvorite App Store i pritisnite na profilnu sliku u gornjem desnom uglu te birajte nadogradnju svih aplikacija na iPhoneu.

Oslobodite više prostora

Pogledajte koliko slobodnog prostora imate na uređaju i vodite računa o tome da oko 10 posto sveukupne zapremnine treba biti slobodno za seljenje datoteka i osnovne zadatke. Uđite u Settings > General > iPhone Storage da biste vidjeli koliko je prostora zauzeto. Deinstalirajte aplikacije koje ne trebate ili prebacite fotografije u oblak.

Izvadite SIM karticu

Ponekad je problem u samoj SIM kartici. Izvadite je, resetirajte telefon i pričekajte kako biste vidjeli pojavljuje li se greška i kada kartica nije u iPhoneu. Ako je problem SIM kartica, javite operateru da je želite zamijeniti za ispravnu.

Aktivirajte prisilno resetiranje telefona

Prisilno resetiranje iPhonea razlikuje se od modela do modela.

Restaurirajte iOS pomoću računara

Drastična mjera je brisanje svih podataka i ponovna instalacija iOS-a. Proces traje oko sat vremena i za to će vam trebati računar. Najbolje je resetirati iPhone pomoću DFU moda koji reinstalira sav firmware i softver. No prije toga obavezno napravite sigurnosnu pohranu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...