NEZAPAMĆEN POTRES U REALU IZ MADRIDA: Stanje je alarmantno, ova katastrofa nadišla je sve...

Real Madrid u subotu je u šestom kolu La Lige senzacionalno izgubio kod kuće od novog prvoligaša Cadiza sa 0:1 i upisao prvi poraz u sezoni.

  • Sport

  • 19. Okt. 2020  19. Okt. 2020

  • 1

Ekipa Zinedinea Zidanea odigrala je još jednu slabu utakmicu, a u šest odigranih kola zabila je samo šest golova. Real je tako propustio iskoristiti još jedan kiks Barcelone, koja je izgubila kod Getafea, i tako dočekati subotnji El Clasico na puno većoj  razlici od ova tri boda. 

"U Realu je stanje alarmantno. Zidane i igrači imali su sastanak uoči jučerašnjeg treninga. Svi su kritizirali sami sebe bez traženja ikakvih isprika. Apeliralo se na zajedništvo i borbenost, a najviše se pričalo o gardu s kojim je Real igrao protiv Cadiza i intenzitetu, kojeg uopće nije bilo. Igrači su svjesni da ovo nije dobro uoči utakmice s Barcelonom i početka Lige prvaka", piše "Marca" u današnjem broju u kojemu je na naslovnici bio naslov "Alarmantno stanje".

alt

Još dalje je otišao AS. Jedan od uglednijih novinara tog lista napisao je da ne pamti ovako loš Real. "Realovi igrači su protiv Cadiza bili prisutni tijelom, ali potpuno odsutni duhom. Real je podcijenio Cadiz do te mjere da je to bilo potpuno nevjerovatno, a jako dobro je prošao protiv momčadi koja je tek ušla u ligu. Znao je Real dobivati ovakve utakmice kad igra jako loše, ali uz podršku Santiago Bernabeua slomi protivnika. No, ne sjećam se da je Real ovako loše pristupio jednoj utakmici i igrao kao da će protivnik pobijediti samog sebe. Kroos nikako nije uspio povezati igru, Nacho i Lucas Vasquez bili su bezopasni, Vinicius nije mogao naći prostor za svoju trku, Marcelo ga je imao, ali je stajao po terenu, a Benzema je prekasno počeo igrati. Ova katastrofa nadišla je sve taktičke zamisli i neke nogometne razloge", piše AS.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...