HAKOVANA FONTANA U CENTRU BEOGRADA: Trgom Slavija se orile gusle! (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se čuje kako se Slavijom ore gusle. Na Twitteru su osvanuli snimci prolaznika na kojima se vidi ili, bolje rečeno, čuje kako se na kružnom toku Slavija veoma glasno pušta guslarski repertoar.

  • Regija

  • 19. Okt. 2020  20. Okt. 2020

  • 0

Od kada je izgrađena, fontana na beogradskom Trgu Slavija ima “muzičkih problema”.

Malo radi pa ne radi, prolaznicima se ne sviđa repertoar, nekima je dosadan, neki se žale da fontana vrti jednu te istu pjesmu, ali prije tri dana pažnju Beograđana privukla je jedna nova situacija sa čuvenom fontanom, piše Mondo.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se čuje kako se Slavijom ore gusle. Na Twitter-u su osvanuli snimci prolaznika na kojima se vidi, ili bolje rečeno čuje, kako se na kružnom toku Slavija jako glasno pušta guslarski repertoar.

Većina korisnika društvenih mreža je prvo pomislila da su se gusle našle na repertoaru muzičke fontane, a ima i onih koji su čak pomislili da je fontana “hakovana”.

Ipak, među brojnim komentarima na snimak kriju se i oni okolnih stanara koji objašnjavaju šta se zapravo desilo na fontanom.

Jedan od njih objašnjava da fontanu niko nije hakovao već je cijela situacija izraz bunta gospodina koji živi u blizini. Naime, postoji kafić u blizini Slavije koji, kako navodi “teroriše” okolne stanare bukom, pa je jedan komšija odlučio da “uzvrate udarac” puštajući na sav glas gusle.

– Nije hakovana fontana, to se čuje svako veče oko 9 na Slaviji već neko vrijeme. Gospodin na terasi pušta zvukove na razglas zbog lokala koji pušta muziku do kad je i svim lokalima dozvoljeno. Inače vrlo uljudan čovjek, gađa goste jajima i petardama – stoji u jednom komentaru.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...