ZA VEČERU MOŽE I CARBONARA: Evo malo drugačije varijante za one koji ne jedu svinjsko meso

Prije svega, skuhajte tjesteninu po uputama na pakovanju, samo 1 minutu kraće.

  • Gastro

  • 20. Okt. 2020  20. Okt. 2020

  • 0

SASTOJCI:

400 g tjestenine

100 g parmezana

200 ml vrhnja za kuhanje

200 g šunke pureće

4 jaja

PRIPREMA:

1. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju, samo 1 minutu kraće.

2. Ocijedite, ali pripazite da sačuvate šolju vode u kojoj se tjestenina kuhala.

3. Jaja umutite s vrhnjem i parmezanom.

4. Na tavi propržite sitno sjeckanu šunku dok ne porumeni.

5. Tjesteninu vratite u šerpu u kojoj se kuhala pa dodajte smjesu od jaja.

6. Umiješajte šunku i podlijte vodom pa miješajte kratko dok se sos ne počne zgušnjavati.

7. Pazite da se jaja ne počnu pretvarati u kajganu, sklonite s vatre i poslužite.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...