NJIMA NE TREBA PREDIZBORNA KAMPANJA: Ovi političari su sigurni pobjednici na predstojećim lokalnim izborima u BiH…

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini održat će se 15. novembra 2020. godine, a devet osoba, kandidata za načelnike/gradonačelnike već zna da im je pobjeda zagarantovana.

  • Politika

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 0

U nekoliko bh. opština za načelničku poziciju kandidovala se, naime, samo jedna osoba, odnosno - nemaju protukandidata.

Tako su stranke SDA, SNSD i HDZ zadržale svoje pozicije u devet bh. opština, a uglavnom se radi o dugogodišnjim načelnicima u opštinama Teočak, Domaljevac - Šamac, Orašje, Mrkonjić-Grad, Jezero, Olovo, Grude, Ravno i Usora.

Tajib Muminović je jedini kandidat za načelnika općine Teočak. On je SDA-ov kandidat koji ovom općinom vlada već 26 godina. Mandat će dobiti na još četiri godine s obzirom na to da protukandidata - nema.

Njegov stranački kolega također će dobiti novi četverogodišnji mandat na čelu Olova. Riječ je o Đemalu Memagiću, koji važi i za najbogatijeg načelnika u BiH. Na čelu Olova je od 2012. godine.

Dvije sigurne pobjede ima i SNSD, i to u općinama Jezero i Mrkonjić-Grad.

Snežana Ružičić, koja je jedna od sedam žena na čelu bh. opština, također je sigurna pobjednica u jednoj od najmanjih općina u BiH. Ovo će joj biti drugi mandat na ovoj poziciji.

Dragan Vođević bit će pobjednik u Mrkonjić-Gradu. SNSD je odlučio da ga kandiduje u ovoj bh. općini. Divna Aničić, koja je aktuelna načelnica, bit će nosilac liste SNSD-a u ovoj izbornoj jedinici.

U preostalih pet općina gdje neće biti nikakve neizvjesnosti oko čelne pozicije - HDZ može upisati 'već dobijene bitke'.

Stjepan Piljić trenutno obavlja funkciju v. d. načelnika općine Domaljevac - Šamac, a na lokalnim izborima 2020. godine dobit će puni mandat. Prema podacima dostupnim na stranici Domaljevac.ba - na čelu općine je od 2018. godine.

Marijan Oršolić Bano bit će siguran pobjednik izbora u Orašju samo ako zaokruži svoje ime na glasačkom listiću.

Ljubo Grizelj, također kadar HDZ-a, pobjednik je u Grudama. Prvi mandat dobio je 2012. godine, a kao prvi čovjek općine radit će još četiri.

Andrija Šimunović u općini Ravno također će dobiti novi mandat, a HDZ-ovu listu pobjednika za mjesto načelnika općina osigurao je i Zvonimir Anđelić. On će na čelo Usore.

(SB/N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...