POSLJEDICE PUCANJA KOALICIJE SNSD – DNS: Marko Kubatlija odlazi prvi, a za njim će sa pozicija republičkih i javnih institucija biti smijenjeni svi kadrovi DNS-a… (VIDEO)  

Vlada Republike Srpske smijenila je na telefonskoj sjednici vršioca dužnosti direktora Područne jedinice Poreske uprave u Istočnom Sarajevu Marka Kubatliju iz DNS-a.

  • Politika

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 1

Kubatlija, koji je ostao lojalan lideru DNS-a Nenadu Nešiću, prvi je kadar ove stranke koji je smijenjen nakon raspada koalicije sa SNSD-om. Smjene kadrova DNS-a ranije je najavio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Marko Kubatlija odlazi prvi, a za njim će sa pozicija republičkih i javnih institucija biti smijenjeni svi kadrovi DNS-a koji dolaze sa područja gdje su opštinski odbori ove stranke potpisali sporazum o zajedničkom nastupu s opozicionim partijama na predstojećim lokalnim izborima, precizirao je premijer Republike Srpske Radovan Višković.

RADOVAN VIŠKOVIĆ, predsjednik Vlade RS-a

“Paljanski opštinski odbor te stranke nije ispoštovao raniji dogovor sa SNSD-om i nedavno je potpisao koalicioni sporazum sa SDS-om i PDP-om kada je riječ o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.”

U SNSD-u čekaju da se oglase ostali opštinski odbori DNS-a. Onaj banjalučki već je podržao SNSD na lokalnom nivou.

IGOR RADOJIČIĆ, gradonačelnik Banje Luke

“Juče je iz Gradskog odbora DNS-a potvrđena privrženost Vidovdanskoj koaliciji u Banjaluci i ja sam zahvalan koalicionom partner i za mene naše partnerstvo u Banjaluci i dalje važi, bez obzira na komplikacije na državnom nivou.”

Inače, iz DNS-a danas je potvrđeno da je Nenad Nešić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza, ovlašten za zastupanje i predstavljanje stranke na osnovu rješenja Osnovnog suda u Banjoj Luci. Kako je navedeno, izvršen je i upis novog Statuta DNS-a u sudski registar, koji je stupio na snagu. Nešić se danas nije javljao na naše pozive.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...