STRAVIČNI SNIMCI IZ PARIZA: Dvije muslimanke izbodene, čuju se krici, napadačice vikale: "PRLJAVI ARAPI" (VIDEO)

Društvenim mrežama proširio se snimak na kojem se čuje kako djevojka vrišti nakon napada pod Eiffelovim tornjem. Žrtve napada identificirane su kao Francuskinje alžirskog porijekla, 49-godišnja Kenza i Amel, koja je dvije godine mlađa.

  • Svijet

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 0

Dvije muslimanke izbodene su kod Eiffelovog tornja u Parizu. Francuska policija uhapsila je dvije osumnjičene napadačice, a mediji javljaju da se radilo o rasističkom napadu, jer su napadačice navodno vikale: "Prljavi Arapi!"

Parisko tužilaštvo opisalo je dvije osumnjičene, koje su u pritvoru pod optužbama za pokušaj ubistva, kao "bjelkinje europskog izgleda".

Napad se dogodio nakon što su tenzije u Francuskoj na visokom nivou zbog brutalnog ubistva učitelja Samuela Patyja, kojem je 18-godišnji islamist odrubio glavu, jer je Paty učenicima u sklopu predavanja o slobodi govora pokazao karikature Muhammeda, kojeg muslimani smatraju prorokom.

Društvenim mrežama proširio se snimak na kojem se čuje kako djevojka vrišti nakon napada pod Eiffelovim tornjem. Žrtve napada identificirane su kao Francuskinje alžirskog porijekla, 49-godišnja Kenza i Amel, koja je dvije godine mlađa.

Ubodena šest puta, probijeno joj plućno krilo

Kenza je ubodena šest puta te je završila u bolnici sa probijenim plućnim krilom, a Amel je završila na operaciji zbog povreda ruku.

Zanimljivo je da se napad dogodio u nedjelju navečer, dva dana nakon brutalnog smaknuća profesora Patyja, ali vlasti prvobitno nisu objavile informacije o napadu. 

Jedna od napadnutih žena imala je pokriveno lice, iako je još nejasno je li to bilo iz vjerskih razloga ili zbog pandemije Covida-19.

Kenza je za francuske novine "Liberation" pojasnila kako je to izgledalo.

- Bili smo u šetnji kao porodica, petero odraslih i četvero djece. Ispod Eiffelovog tornja ima jedan park koji je dosta mračan. Hodali smo i vidjeli kako prema nama idu dva psa. Djeca su se uplašila. Moja rodica, koja je bila pokrivena, pitala je dvije žene je li moguće da pripaze na pse, jer su nam djeca uplašena.

Vlasnice pasa, rekla je Kezna, odbile su staviti uzice psima i vrlo brzo je uslijedila žestoka svađa, u kojoj su korištene i rasističke uvrede.

Jedna od vlasnica pasa je, tvrdi Kenza, potom izvukla nož i napala Kenzu i Amel.

- Porezala me po glavi, po rebrima i po ruci, a onda je napala moju rođakinju - ispričala je Kenza. Svjedoci navode kako su čuli povike "Prljavi Arapi" i "Vratite se u svoju zemlju", piše "Daily Mail".

Kad su vidjeli šta se događa, napadnutim muslimankama u pomoć su priskočila dva radnika lokalnih trgovina, koji su zadržali jednu od napadačica do dolaska policije. Druga napadačica uhapšena je naknadno. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...