PIJANI NASILNICI NAPRAVILI HAOS U BIJELJINI: Demolirali kafić, a zatim prijetili da će zapaliti benzinsku pumpu

Na benzinskoj pumpi Dragstes u bijeljinskom naselju Ljeljenča preksinoć se odvijala prava drama. Navodeći inicijale, u Policijskoj upravi Bijeljina kazali su da se incident desio kada su dvojica muškaraca, od kojih je jedan maloljetan, pustila plin u namjeri da izazovu požar. U tome su ih spriječila dvojica radnika pumpe.

  • Hronika

  • 21. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 0

Razbijali inventar

Prema nezvaničnim informacijama, 20-godišnji Alen Ahmetović i njegov maloljetni poznanik su pokušali da zapale benzinsku pumpu.

- Na svu sreću, radnici su nakon kraćeg naguravanja uspjeli da savladaju dvojicu nasilnika te ih zadrže do dolaska policije i tako spriječe tragediju, kaže izvor blizak policiji i dodaje da su obojica osumnjičenih prilikom hapšenja bili pijani. Ahmetović je, kako saznajemo, u krvi imao 1,74 promila alkohola u organizmu, dok je kod maloljetnika utvrđena koncentracija od 1,26 promila alkohola.

- Osumnjičeni su prije incidenta na pumpi bili u kafiću preko puta gdje su pili, a potom napali vlasnika i polupali sav inventar. Vlasnik kafića je ispričao policajcima da ga je jedan od napadača udario, te da je potom zajedno sa svojim saučesnikom počeo da lupa. Potom su porazbijali inventar i otišli na benzinsku pumpu, gdje je jedan od njih prijetio da će sve zapaliti, dodaje sagovornik iz PU Bijeljina.

Ispitivanje maloljetnika

Haos koji se dešavao na benzinskoj snimile su i kamere videonadzora, a policija je izuzela ove snimke. Uviđaj su obavili pripadnici PU Bijeljina, a o svemu je upoznato i tamošnje Tužilaštvo, kojem su podneseni izvještaji protiv Ahmetovića i njegovog saučesnika zbog izazivanja opće opasnosti, ugrožavanja sigurnosti, nanošenja povreda, te oštećenja i oduzimanja tuđe stvari. U policiji navode da je maloljetnik ispitan u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...