PRIJAVE PROTIV BATKA PODNIJELO SEDAM PACIJENATA: Tužilaštvo za Almira Čehajića zatražilo određivanje pritvora…

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Almiru Čehajiću Batku.

  • Hronika

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 2

Kako je rekla portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić, pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni, boraveći na slobodi, mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Osumnjičeni Davor Gaj ispitan je u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i u toku dana bit će predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Podsjetimo, Tužilaštvo KS Čehajića tereti da je zloupotrebom položaja i pranjem novca ostvario nezakonitu korist veću od pola miliona maraka. Čehajić se tereti za zloupotrebu položaja ili ovlasti i pranje novca, a Gaj za zloupotrebu položaja.

Prijave je podnijelo sedam pacijenata koji su u programu "Otvorene mreže" za kadaverične transplantacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...