DODIK U PANICI OD GUBITKA VLASTI: Posljednji pokušaj lidera SNSD-a da ne izgubi Nenada Nešića…

Da problema za vladajuću strukturu na terenu u Republici Srpskoj ima, svjestan je i predsjednik svih predsjednika SNSD-ove vlasti Milorad Dodik, koji pokušava da "otopli" odnose na relaciji s DNS-om, koji je istupio iz koalicije sa SNSD-om.

  • Politika

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 0

Da problema za vladajuću strukturu na terenu u Republici Srpskoj ima, svjestan je i predsjednik svih predsjednika SNSD-ove vlasti Milorad Dodik, koji pokušava da "otopli" odnose na relaciji sa DNS-om, koji je istupio iz koalicije sa SNSD-om. Kako BN saznaje, već jutros bi moglo doći do ponovnog susreta Dodika i Nešića, na poziv predsjednika svih predsjednika vladajuće koalicije.

Koalicija s DNS-om mu je garancija za dobijanje lokalnih izbora u većini opština, uključujući i Banju Luku, koja ga najviše zabrinjava.

Dodik je, očito, svjestan da je prenaglio u napadu na DNS, odnosno njegovog predsjednika Nenada Nešića, zbog čega pokušava da organizuje još jedan susret kako bi pokušao da izglade dobro narušene odnose i povjerenje u odnosima te dvije stranke, koje su bile glavne okosnice dosadašnje vlasti u Republici Srpskoj.

Kako BN saznaje, do jednog takvog sastanka moglo bi doći već jutros u 10 sati.

Pored Dodika, prema BN-ovom izvoru, sastanku će, ukoliko do njega dođe, prisustvovati i Željka Cvijanović, a na drugoj strani treba da budu Nešić i Darko Banjac.

DNS je nedavno donio odluku da raskine koaliciju sa SNSD-om na svim nivoima, dok su opštinske i gradske organizacije trebale do jučer da se izjasne da li ostaju u koaliciji sa SNSD-om na lokalnom nivou.

Kako BN saznaje, najveći broj opštinskih i gradskih odbora stao je uz odluke Predsjedništva stranke da raskinu koaliciju sa SNSD-om.

Vrhunac u zahlađenju odnosa ove dvije stranke je Nešićeva ostavka na mjesto v. d. dirketora "Puteva RS-a", koju su obrazložili da je data iz zdravstvenih razloga, iako je svima jasno da je to bio nalog vrha Republike Srpske, odnosno SNSD-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...