OTISCI MOŽDA OTKRIJU KO PRISLUŠKUJE DODIKOVOG KANDIDATA: Pavlović tvrdi da su priče o njegovim razgovorima stizale iz kafana

Policijski službenici obavili su uviđaj u njegovoj kancelariji te je snimač odnesen u Tužilaštvo kako bi se otkrili mogući otisci, ali i sadržaj na njemu.

  • Hronika

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 0

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Dalibor Pavlović kaže da je otkrivanju aparata za snimanje u njegovoj kancelariji prethodila priča po gradu da će biti objavljeni njegovi razgovori koji će ga diskreditovati.

Naime, Pavlović je jučer na klima-uređaju u svojoj kancelariji filijale Fonda zdravstvenog osiguranja u Prijedoru, u kojoj je rukovodilac, pronašao uređaj za snimanje tona.

On je novinarima ispričao da je ovaj uređaj pronašao sasvim slučajno.

– Juče sam oko dva sata došao u kancelariju i razgovarao na mobilni telefon. Hodao sam kroz kancelariju i, razgledajući po njoj, slučajno sam na klima-uređaju koji je iznad vrata, ugledao ćošak malog crnog predmeta za koji nisam znao šta je. Popeo sam se na stolicu i ugledao aparat koji je sličan diktafonu ili snimaču. Istog trenutka mi je prošla kroz glavu priča koja je kružila po gradu i pozvao sam MUP da dođu i vide šta je – govori Pavlović.

On dodaje da su policijski službenici obavili uviđaj u njegovoj kancelariji te da je snimač odnesen u Tužilaštvo kako bi se otkrili mogući otisci, ali i sadržaj na njemu, piše Srpskainfo.

Pavlović ističe da se u tom momentu zabrinuo za sebe, ali i za svoju porodicu. Međutim, priče koje su do njega, kako on kaže, stigle „iz kafana“, mogle su nagovijestiti ovako nešto.

– Nimalo ugodna situacija u kojoj sam se našao, jer već u poslednjih sedam dana gradom se priča kako će par dana prije izbora biti objavljeni neki moji razgovori kako bi me diskreditovali u izboru. Ja to nisam tako shvatao i pretpostavljao sam da se prisluškuje telefon. Iz dana u dan te informacije su dolazile s više strana – tvrdi Pavlović.

On dodaje da ne može sa sigurnošću tvrditi da je motiv za prisluškivanje njegova kandidatura za izbor gradonačelnika Prijedora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...