PREDSJEDNIK MOSTARSKOG HDZ-a NAJAVIO: Novi gradonačelnik Mostara bit će Mario Kordić!

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Slaven Zeljko uvjeren je u pobjedu njegove stranke na lokalnim izborima u Mostaru.

  • Politika

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 1

Na pitanje portala Pogled.ba je li Mario Kordić budući gradonačelnik Mostara, Zeljko je odgovorio potvrdno.

- Gradonačelnik će se birati po procedurama koje definiramo, a Mario Kordić, kao nositelj liste, kao osoba koja je van politike napravila karijeru i u poslovnom smjeru, a zadnje četiri godine svojim radom i planovima preporodio Dom zdravlja kao primarnu razinu zdravstvene zaštite, potvrdio se kao dobar manager, a ovome gradu treba dobar manager. Uspio je napraviti promjene u najosjetljivijem području, a to je zdravstvo i imamo jako puno razloga smatrati kako će na dobar način upravljati gradom. Sustav Doma zdravlja u ovim teškim trenutcima zbog pandemije koronavirusa pokazuje da radi i mislim da će i grad tako dobro funkcionirati kada na čelu bude Mario Kordić.

Na pitanje je li SDA partner HDZ-a, Zeljko je kazao kako je praksa pokazala da se često ne ponaša kao partner.

- Čim pričamo o krupnim pitanjima, krenu usporavanje procesa čime žele dobiti vrijeme za neke svoje planove. A onda kada prođe neko vrijeme pokaže se što je pozadina priča. U međuvremenu oni obično konstruiraju nove političke krize koje nemaju veze s Mostarom, ali ih koriste kao alibiji da se ne riješe problemi u ovome gradu. Od priča o migrantskoj krizi, do sada aktualnog pitanja formiranja Vlade Federacije BiH. I to se sada pokušava dovesti u vezu s potpisanim sporazumom i nametnuti kao pitanje važnije od Mostara. Ništa više ne smije biti važnije od Mostara i pitanje funkcioniranje ovoga grada se više ne može odgađati. Oni kao partneri ne pokazuju dovoljno ni iskrenosti ni odgovornosti i to je veliki problem.

Zeljko je odgovorio i na pitanje imaju li Bošnjaci razloga da se plaše prevlasti Hrvata u Mostaru.

- Posljednjih 8 godine je gospodin Bešlić gradonačelnik i optužuju ga da ima sve ovlasti u rukama, što nije istina. Svjedoci smo kako se neki dijelovi grada gdje su Bošnjaci većina znatno brže razvijaju nego tamo gdje su Hrvati većina. Čega se onda ti ljudi trebaju bojati? Mislim da nema nikakve potrebe za tim, a možda i najveći argument za to je činjenica da samo Hrvatima u ovoj državi najviše odgovara red. Jedino Hrvatima odgovara zakon i jedino tamo gdje su Hrvati većina ne postoje napetosti. U Mostaru je broj Bošnjaka i Hrvata skoro isti i Bošnjaci nemaju nikakvog razloga da imaju bojazan od dominacije. U našem sporazumu stoji kako ćemo jedni druge štititi od dominacije. Volio bi da isto vrijedi u nekim sredinama srednje Bosne, poput Travnika ili Bugojna. Mario Kordić je u zadnjim istupima govorio kako je ovo grad svih njegovih građana, svih naroda koji žive ovdje i onih koji žele dalje razvijati Mostar. Nepotrebni strah nas samo blokira.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...