MALEN, ŠTEDLJIV I LIŠEN SPORTSKIH GENA: BMW i3 je postigao ono što niko nije očekivao

Konkurencija je sve brojnija i naprednija, a mali BMW je i dalje tu.

  • Auto

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 0

Predstavljen je 2013. godine i odmah po startu nije izazivao velik interes. Bio je sve što BMW nije - malen, štedljiv i lišen sportskih gena. Međutim, stalnom modernizacijom, praćenom snažnim marketingom, i3 je stekao respektabilnu prodaju, a takvu drži i danas.

Najbolji dokaz je 200.000. primjerak koji je ovih dana sišao sa proizvodne trake u Leipzigu. O nasljedniku se zasad ne govori, ali će ostati u ponudi još nekoliko godina. BMW i3 je nakon posljednjeg redizajna s ugradnjom veće 42,2 kWh baterije postao konkurentniji, prije svega zato što je povećan doseg. Nude se dvije izvedbe, osnovni i3 sa 170 KS i sportski i3S sa 184 KS, a doseg se kreće do 310 kilometara.

U BMW-u kažu da je trošak vlasništva i3 oko 20 posto manji nego za BMW s klasičnim motorom. Sve u svemu, do dolaska i4, ovaj mali BMW ostaje glavni promotor elektromobilnosti u bavarskoj kompaniji.

(Index Auto)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...