ŽESTOKA BORBA NA KAVKAZU SE NASTAVLJA: Putin saopštio zastrašujuće podatke o broju poginulih

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je od početka sukoba u oblasti Nagorno-Karabah krajem septembra poginulo skoro 5.000 ljudi.

  • Svijet

  • 22. Okt. 2020  23. Okt. 2020

  • 0

“Prema mojim informacijama, broj mrtvih na obje strane je po oko 2.000 ljudi, što znači da je ukupan broj skoro 5.000”, rekao je Putin.

U međuvremenu, Armenija i Azerbejdžan su i danas nastavili nastavili oštre sukobe, kao i optužbe za nove napade.

Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane je optužilo Armeniju da je lansirala nekoliko balističkih projektila na gradove Gabala, Sijaza i Kurdamir u Azerbejdžanu, udaljene od Nagorno Karabaha, ali je dodalo da nije bilo žrtava u tim napadima.

Armenska vojska je odgovorila da se radi o “ciničnoj laži”, javlja AP.

Višedecenijski sukobi Azerbejdžana i Armenije oko Nagorno-Karabaha eskalirali su 27. septembra, kada su obje strane proglasile ratno stanje i opštu mobilizaciju, te prijavile žrtve, uključujući i civilne.

Azerbejdžan, zemlja turskog govornog područja čiji su stanovnici pretežno šiiti, traži vraćanje pod njegovu kontrolu Nagorno-Karabaha, većinski naseljenog Armenima hrišćanske vjeroispovijesti, čije otcjepljenje 1991. međunarodna zajednica nije priznala.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...