POTVRDILA AIDA MUZUROVIĆ: Podignuta optužnica protiv tročlane kriminalne bande koja je opljačkala brata Mila Đukanovića, ukrali su mu…

Višem sudu u Podgorici dostavljena je na kontrolu optužnica specijalnog tužilaštva protiv tročlane kriminalne organizacije koja stoji iza pljačke vrijednog nakita i umjetnina iz kuće Ace Đukanovića, potvrdila je za „Pobjedu“ Aida Muzurović, savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici.

  • Regija

  • 23. Okt. 2020  23. Okt. 2020

  • 0

Na optužnici su Ana Pešukić, bivša kućna pomoćnica porodice Đukanović, Filip i Čedomir Ralević, ali i kompanija "F. G.".

Optuženi se terete za krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo teška krađa i produženo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Specijalna tužiteljica Stojanka Radović je na pressu tužilaštva prošle sedmice kazala da je ova kriminalna organizacija formirana tokom prošle godine i da je Aco Đukanović bio samo jedna od njihovih žrtava.

U istrazi je zaplijenjeno 1,053 kilograma ukradenog zlatnog nakita, 900 grama nakita bez žiga, oko dva kilograma srebrenog nakita, više zlatnika, 33 sata...

Cilj te kriminalne grupe je, kako je Radović rekla na konferenciji za medije Specijalnog državnog tužilaštva, vršenje više krivičnih djela.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić objasnio je da je taj postupak počelo da radi Osnovno državno tužilaštvo, ali se daljom istragom utvrdilo da se u ovom slučaju radi o zloupotrebi položaja i pranju para zbog čega je slučaj preuzela specijalna tužiteljka Radović.

Pešukić je ranije medijima kazala da nikakva organizovana kriminalna grupa nije učestvovala u krađi iz kuće Đukanovića, već da je to učinila sama, a potom nakit prodala u zlatari koja joj je ponudila najviše novca.

Ustvrdila je i da je to učinila iz ličnih motiva - da se osveti Đukanoviću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...