HITNO DA HITNIJE NE MOŽE; IZETBEGOVIĆKA POZVALA NENADIĆA: Privremeni izolatorij u Sarajevu trebao bi biti otvoren u...

...Željezničkom školskom centru u Buča Potoku.

  • Vijesti

  • 24. Okt. 2020  24. Okt. 2020

  • 0

Nakon što je jutros skoro popunjen kapacitet izolatorija Podhrastovi, direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović pozvala je da se otvore dodatni kapaciteti i mobilišu zdravstveni radnici. 

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić kazao je za medije da je novi izolatorij za osobe oboljele od koronavirusa u pripremi. Riječ je o privremenom izolatoriju u Željezničkom školskom centru u Buča Potoku. Iako je ovaj prostor i ranije spominjan, infektolog Ednan Drljević kazao je da to nije dobra ideja s obzirom na to da nema bolničke uslove niti je lokacijski blizu ijedne od bolnica.

Prema prvobitnoj ideji, planirano je da u privremeni izolatorij budu smješteni pacijenti s lakšom slikom ili oni koji nemaju uslove za samoizolaciju. No, u ovom trenutku nije jasno šta je stvarna namjera. 

U toku je vanredna sjednica Vlade KS i Kriznog štaba KS kako bi se osposobio izolatorij. 

Pojedini članovi Kriznog štaba KS nisu mogli reći ko je donio odluku o uspostavi izolatorija u Buča Potoku. 

Od početka oktobra bilo je jasno da će trebati dodatni kapaciteti, jer se očekivao porast broja zaraženih. No, iz Ministarstva zdravstva KS 5. oktobra za NAP su potvrdili da ima dovoljno hospitalnih kapaciteta za smještaj pacijenata. U ovom trenutku ne čini se da je to jedna od opcija, već se traži privremeno rješenje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...