REAL MADRID SRUŠIO BARCELONU NA CAMP NOU: Pjanić poraz gledao sa klupe (VIDEO)

U derbiju španskog  nogometnog prvenstva, najatraktivnijoj utakmici na svijetu, Real Madrid je slavio na gostovanju na Camp Nou kod Barcelone 3:1.

  • Sport

  • 24. Okt. 2020  24. Okt. 2020

  • 1

Real Madrid je do vodstva stigao već u 5. minuti, kad je Karim Benzema sjajnom loptom proigrao Valverdea, a ovaj hladnokrvno poslao loptu pod gredu preko nemoćnog Barcelonina golmana Neta.

Na izjednačenje se čekalo samo tri minute. Leo Messi je započeo akciju prebacivši obranu Reala, a na njegovo dodavanje se po lijevoj strani sjurio Jordi Alba. Njegov ubačaj je na prvoj stativi dočekao Anssu Fati i proslijedio loptu u mrežu.

U sadržajnom prvom poluvremenu svi udarci jedne i druge ekipe išli su u okvir gola, ali što zahvaljujući dobrim odbranama golmana, rezultat na poluvremenu je ostao 1:1.

U drugom poluvremenu je Barcelona bila manje opasna nego u prvom, a u krivom smjeru je domaća ekipa krenula nakon što Lenglet bespotrebno skrivio kazneni udarac koji je sudija Juan Martinez Munuera dosudio na sugestiju iz VAR sobe, nakon pregledavanja snimke.

Lenglet je za dres povukao Sergija Ramosa koji nikako nije mogao doći do lopte koja je bila upućena prema njemu, ali je otišla visoko iznad. No, kapeian Reala je pao, što je sudija prosudio kao prekršaj za kazneni udarac. Ramos je sam uzeo loptu i donio novo vodstvo Realu.

Golman Barcelone Neto se u završnici utakmice našao na 'streljani', ali je sjajnim odbranama, dvaput Kroosu i jednom Ramosu, zadržao Barcelonu u igri za moguće izjednačenje.

No, u 90. minuti je i domaći golaman bio nemoćan protiv Luke Modrića koji je u igru ušao u 69. minuti. Kapitan hrvatske reprezentacije je izbacio u priliku Juniora Viniciusa, ali ga je onemogućio Neto padom u noge. No, lopta je preko Casemira opet došla do Modrića koji je na ivici kaznenog prostora dvaput 'vagao' i prošao domaćeg golmana te sa 12 metara poslao loptu u mrežu za 21. trijumf Reala u dvobojima s najljućim suparnikom.

Real je pobjedom došao do 13 bodova iz šest utakmica i zasjeo na vrh tabele dva boda prednosti pred Real Sociedadom i Villarrealom. Barcelona je ostala na sedam bodova iz pet nastupa, što je trenutnp smješta na desetu poziciju.

Naš Miralem Pjanić utakmicu je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...