TOTALNI SUKOB UNUTAR POBJEDNIČKE KOALICIJE U CRNOJ GORI: Sin Zdravka Krivokapića osuo paljbu na Mandića - "Što očekivati od Mandića koji je nastanjen u crijevima predsjednika Srbije?"

Nakon što je objavljeno da mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ne želi da u novoj vladi ministri budu trojica prosrpskih lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, uslijedile su brojne reakcije i pritisci.

  • Regija

  • 25. Okt. 2020  25. Okt. 2020

  • 0

Mandatar Zdravko Krivokapić predočio je jednom od lidera Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću ekspertski koncept nove vlade u kojoj nema mjesta za bilo koga od lidera Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene, prenijele su jučer crnogorske „Vijesti“.

Mandić je odgovorio da su oni dobili ogromnu podršku građana na izborima, da DF treba da bude kičma nove vlasti i da to znači da lideri DF personalno treba da budu u novoj vladi.

Mandić je eksplicitno tražio od Krivokapića da u protivnom vrati mandat i da će oni tražiti novog mandatara.

Krivokapić je kazao da ne vidi razlog za vraćanje mandata i nije se složio sa ocjenom da su lideri DF dominantno doprinijeli rezultatu, ali da uvažava njihov doprinos i da je zbog toga i ponudio značajan broj resora partijama koje čine DF.

Zatim je uslijedilo prepucavanje preko društvenih mreža. Krivokapić je jučer na Twitteru poručio da se nijedna stranka pobjedničke koalicije ne isključuje iz procesa formiranja vlade, ali da insistranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes ni građana ni države.

„Crnu Goru čekaju teški i istorijski izazovi koje samo vlada sa ekspertskim karakterom može prevazići“.

Na ove stavove Krivokapića oštro je odgovorio lider Demokratskog fronta Andija Mandić:

"Ovo što rade Miško Perović i grupa okupljena oko drugotajkunske porodice je neprihvatljivo za svakog čestitog čovjeka. Demokratski front stoji zajedno sa svojim narodom i nikada neće pristati da nam budućnost određuju oni koji su milione i milione eura pokupili u zajedničkim poslovima sa porodicom Mila Đukanovića", objavio je Mandić na Facebooku te dodao:

“Primjera radi, Srbija je krenula naprijed kada su tajkuni i pojedini činovnici ambasada prestali da sastavljaju njenu Vladu. Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, uspio je da oslobodi tu zemlju štetnog uticaja od tajkuna koji su je pljačkali, a korumpiranim činovnicama raznih ambasada stavio do znanja da je Srbija nezavisna država”.

Jutros se ovim povodom oglasio i sin Zdravka Krivokapića Miloš Krivokapić vrlo oštro intoniranom porukom prema Andriji Mandiću.

"Mandić želi da moj otac Zdravko vrati mandat, ako mu se ne dopusti da bude ministar. Čudan je to zahtijev budući da je Zdravko upravo predvodio DF-ovu listu, a ne Mandić. Plus vojvoda navodi da je Aleksandar Vučić primjer ozbiljnog državnika koji se bori protiv korupcije, iako ga je indirektno Vučić poslao u zatvor potvrdivši Katnićevo bulaznjenje o "državnom udaru". Ali, što očekivati od Mandića koji je nastanjen u crijevima predsjednika Srbije? Zato bih zamolio mog oca Zdravka da konačno osnuje modernu konzervativnu stranku, kako bi Mandić, Bulatović, Medojević i Knezević završili u kanalizaciji”, poručio je Miloš Krivokapić na svom Facebook profilu.

Kako stvari stoje, Crna Gora će još pričekati na formiranje nove Vlade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...